AKCIJA ,,SIĐI DO REKE“ : Kreće uređenje dva šetališta na obali Dunava u Grockoj i Vinči

0
1277
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Posle više decenija od sutra krenuće se u realizaciju uređenja šetališta na Dunavskom keju u Grockoj, a posle toga radovi će se nastaviti na šetalištu u Vinči. Ova akcija će nositi naziv ,,Siđi do reke“.

Planirano je da se na ove dve lokacije u dužini od preko 700 metara postavi 40 klupa i zasadi preko 150 stabala Sibirskog bresta.  Kompletno uredjenje ovih prostora finasira se iz donacija naših uglednih privrednika iz ova dva naselja, građana i funkcionera naše opštine. Cena klupe je 12.000, a ukupna cena sadnica 45.000 dinara. Rok za završetak radova je 1.maj 2015.

rep-vinca

Predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović je u gostovanju na radiju ,,Puls“ pozvao sve gradjane koji žele da doniraju klupe, mogu to da urade uplaćivanjem sredstava na račun firme koja proizvodi klupe, a svaki donator biće potpisan na zajedničkoj donatorskoj tabli koja će biti postavljena na oba šetališta.

 

Kako se pre više godina pokušalo sa uredjenjem šetališta ali su tada postavljene kante pokradene a posađena stabla počupana, opštinske službe razmatraju da se ovoga puta postavi i video nadzor, jer kako je istakao predsednik Dilberović, svi građani ispaštaju zbog jako malog broja nesavesnih sugrađana.

Svi zainteresovani koji bi se ukljčili u ovu akciju mogu kontaktirati zamenicu predsednika opštine Grocka Jasminu Mandić, zam. SO Grocka Zorana Kostića i Traleta Miroljuba Radojevića.

foto:rs.worldmapz.com

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR