Virtus nagrada za filantropiju dodeljena Svetlani Urošević

0
902
NextWEB hosting
NextWEB hosting

VIRTUS nagrada, ustanovljena 2007. godine, prva je i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji koja promoviše društveno odgovorno poslovanje kao sastavni deo održivog razvoja kompanija, ali i individualni doprinos filantropiji

Glavne Virtus nagrade u pet kategorija dobili su – Hemofarm, za doprinos na nacionalnom nivou, Bambi za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, Bekament za malo i srednje preduzeće, Philip Morris Internatinal za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora i Svetlana Urošević za individualni doprinos filantropiji.

Nagrade su dobitnicima između ostalih uručili Kori Udovički, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave, kao i ambasador Majkl Davenport, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Na javni konkurs za nagradu Virtus primljen je veliki broj prijava, tako da žiri, koji su činili činili ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga, nije imao nimalo lak posao da odabere pobednike.

Osmi po redu konkurs za nagradu Virtus sprovela je Trag fondacija uz finansijsku podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju. Konkurs je bio otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, korporativne fondove, fondacije i pojedince.

izvor: B92net

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR