OPŠTINA GROCKA: Dodeljena materijalna pomoć ugroženima od majskih poplava i klizišta

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Našu opštinu, kao i čitavu Srbiju i zemlje u regionu, u maju mesecu prošle godine pogodio je ciklon Tamara , koji je izazvao brojne prirodne katastrofe. Na teritoriji Gradske opštine Grocka u tom periodu došlo je do nezapamćenih poplava koje su uzrokovale aktiviranje klizišta, odrona i drugih nestabilnosti tla.

Vladina kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područija donela je uredbu o Programu za pomoć oštećenim i porušenim stambenim objektima. U skladu sa tom uredbom odeljenje za imovinsko-pravne poslove Gradske opštine Grocka sprovelo je proces obrade zahteva za objekte koji su oštećeni prilikom poplava i klizišta. Do sada je obrađeno 244 zahteva i isplaćene pomoći u vrednosti od 44.5 miliona dinara. Od te sume 25 miliona utrošeno je za izgradnju osam novih kuća a ostatak sume predviđen je za saniranje oštećenih objekata. Tradicionalne „Gročanske svečanosti“ prošle godine bile su humanitarnog karaktera. U sklopu ove manifestacije održana su dva humanitarna koncerta , Vlade Georgieva i Amadeusa a prihod od ulaznica namenjen je porodicama čiji su domovi stradali tokom majskih poplava. Tim povodom, Gradska opština Grocka 3. marta 2015. godine u 13 časova organizovala je skup na kome su porodicama dodeljena novčana sredstva prikupljena tokom humanitarnih koncerata i akcija organizovanih prošle godine.

Domaćin skupa bio je predsednik Gradske opštine Grocka, Stefan Dilberović a skupu su prisustvovali zamenica predsednika, Jasmina Mandić, predsednik Skupštine, Spasoje Živanović, zamenik predsednika Skupštine, Zoran Kostić, članovi Opštinskog veća i direktori javnih preduzeća. Prisutnima se obratio predsednik Gradske opštine Grocka, Stefan Dilberović koji se u obraćanju zahvalio svima koji su se odazvali apelima i akcijama naše opštine.

– Tokom humanitarnih akcija prikupljena su novčana sredstva u vrednosti od dva miliona dinara sakupljena tokom Svečanosti, kao i donacijama zaposlenih u opštinskoj upravi, rukovodstva i pravnih lica. Čast mi je da kažem da smo radili srcem i da je ovaj današnji skup nagrada za sve nas.- Predsednik Dilberović istakao je da je na sastanku održanom prošle nedelje sa porodicama čiji su domovi bili ugroženi ili oštećeni dogovoreno ustupanje po 5 ari placa na kojima će se podići nove kuće. Gosti ovog skupa bili su i Aleksandar Stanimirović iz Amadeusa i Vlado Georgiev, koji su pozdravili prisutne i izrazili zadovoljstvo i ponos što su bili deo ove humanitarne akcije i uspeli da pomognu ugroženom stanovništvu naše opštine. Zajedno sa predsednikom Dilberovićem uručili su odluke o dodeli materijalne pomoći članovima četrnaest porodica.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.