ГРОЦКА: Протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо посетио нашу општину (ФОТО)

0
2110
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Председник одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке протојереј- ставрофор др Драгомир Сандо и секретар канцеларије за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке Сандра Дабић, посетили су данас Градску општину Гроцка.
Повод њихове посете је четрнаест година успешне сарадње Српске православне цркве- одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке , са Градском општином Гроцка.
Свечни пријем орагинизован је у кабинету заменице председника општине Јасмине Мандић, којом је присуствовало руководство општине: заменица председника општине Јасмина Мандић, председник Скупштине општине Спасоје Живановић, заменик председника скупштине Зоран Костић, чланови општинског већа Живадин Митрић и Зоран Милићевић . Састанку су такође присуствовали и представници верске заједнице Архимандрид Стефан Шарић , духовник манастира Рајиновац и отац Александар Митровић , старешина храма Свете Тојице у Гроцкој, као и директор Основне школе „Илија Гарашанин“ , Драган Гојковић и координатор интересорне комисије Градске општине Гроцка Иван Коста.
Градска општина Гроцка је општина са највишим одзивом за верску наставу на територији свих градских општина града Београда.
– Сарадња између општине Гроцка и верских заједница, слободно могу рећи никада није била јача. Поносни смо на наше ђаке, који у великом броју похађају верску наставу. Наша општина поштује и прославља православне верске празнике на тај начин покушавамо да утичемо на свест младих људи и да их приближимо цркви- истакла је заменица председника Градске општине Гроцка Јасмина Мандић.
Председник одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке протојереј- ставрофор др Драгомир Сандо изразио је част и задовољство што је данас био у прилици да посети нашу општину. Он је истакао да је сарадња између верских заједница, школа и локалне самоуправе природна, захваљујући историјском наслеђу наше земље.
– Гроцка као општина има добру структуру вероучитеља и ретка је општина која се може похвалити изузетном сарадњом са Српском православном црквом- рекао је протојереј- ставрофор др Драгомир Сандо .
О изузетној сарадњи локалне самоуправе и верских заједница сведочи и помоћ и подршка коју општина пружа манастиру Рајиновац.
-До сада у свом раду имао сам додира са 10 општина, али са општином Гроцка успоставио сам најбољу сарадњу , јер садашње руководство општине увек има слуха и разумевања за све наше потребе и проблеме. Захваљујући општини покренуло се истраживање тла на коме је активирано клизиште на земљишту где се налази манастир Рајиновац- истако је архимандрид Стефан Шарић, духовник манастира Рајиновац.
Након свечаног пријема у згради општине Гроцка, председник одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке протојереј- ставрофор др Драгомир Сандо и секретар канцеларије за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке Сандра Дабић, посетили су Основну школу „Илија Гарашанин“ и манастир Рајиновац.

Фотографије можете погледати ОВДЕ

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR