NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
КАЛУЂЕРИЦА: Весић и Дилберовић обишли радове на новој пијаци

КАЛУЂЕРИЦА: Весић и Дилберовић обишли радове на новој пијаци

0
2218
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Радови на изградњи нове зелене пијаце у насељу Калуђерица одвијају се у пуном јеку .

Око 40.000 грађана Калуђерице коначно ће добити прву легалну и модерну пијацу. До сада је постављена целокупна инфраструктура и подигнута пијачна зграда , а у току су радови на постављању крова.

Радници ЈКП „Београд пут“ , започели су данас асфалтирањe пијачног платоа. Том приликом радове су обишли градски менаџер Горан Весић, чланови градског већа Александар Mарковић и Стево Таталовић, заједно са председником Градске општине Гроцка Стефаном Дилберовићем, општинским руководством и одборницима општинске већине из Калуђерице.

-Ову пијацу грађани Калуђерице чекају преко 30 година, град Београд је обезбедио донацију од 6 милиона динара што значи да се не оптерећује ни градски, ни општински буџет. Поред пијаце ради се на изградњи магистралног цевовода Београд-Младеновац који ће омогућити прикључење на градску водоводну мрежу свих грочанских насеља. Ускоро се расписује тендер за деоницу до Зучке капије и очекујемо да у току следеће године на градску водоводну мрежу буде прикључeна цела Калуђерица, што ће омогућити не само боље водоснадбевање већ и далеко већи квалитет воде – рекао је градски менаџер, Горан Весић.

Весић је такође нагласио да ће се до краја септембра расписати међународни тендер за уређење депоније у Винчи што представља највећи пројекат јавно-приватног партнерства у вредности од 300 милиона евра. Уређењем ове депоније решиће се највећи еколошки проблем Београда. У склопу пројекта уређења биће изграђена постројења за рециклирање отпада што ће обезбедити отварање нових радних места.

-Општина Гроцка не добија само „мрвице“ из градског буџета већ је град по први пут третира равноправно са осталим београдским општинама – истакао је Весић.

Председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић се захвалио на несебичној подршци града у време када наша општина има јако тешку финансијску ситуацију.
-Пијаца са 40 продајних тезги имаће површину од 342 квадрата и паркинг простор на 200 квадрата. Ово је изузетно важна инвестиција за грађане Калуђерице ,а људи из града до сада нису схватали колико је решавање овог проблема важно за наше грађане јер је преко 30 година у овако великом насељу постојала само импровизована пијаца без минималних хигијенских услова. Захваљујем се на несебичној подршци града која је највећа у последњих 15 година, у ситуацији у којој је наша општина презадужена и налази се у најлошијој финансијској ситуацији у поређењу са другим градским општинама. Подршка градског руководства, не само за решавање капиталних питања, већ и приликом решавања осталих питања је од посебног значаја и допринеће да се грађани наше општине коначно осете као равноправни грађани Београда – изјавио је за медије председник Градске општине Гроцка, Стефан Дилберовић.

Члан градског већа, Александар Марковић најавио је да се до краја године очекује асфалтирање већег броја улица на територији општине како би се побољшали услови за живот грађана и нагласио да нас у септембру очекује реконструкција централне улице у Гроцкој, вредна 25 милиона динара.

Стево Таталовић , члан градског већа, истако је да је једно од кључних питања у Општини Гроцка решавање проблема са гробним местима и изградња централног гробља између Калуђерице и Лештана. Главни пројекат гробља је урађен, а у току је решавање имовинско-правних проблема да би се у следећој години отпочело са изградњом прве фазе. Град Београд је за овај пројекат издвојио 27 милиона динара.

Данашњу посету Горан Весић, градски менаџер, искористио је да заједно са председником Градске општине Гроцка Стефаном Дилберовићем обиђе зграду Месне заједнице у Калуђерици.

Галерију са сликaма можете погледати ОВДЕ
DSC_2477

DSC_2485

DSC_2493

DSC_2504

DSC_2518

DSC_2526

DSC_2540

DSC_2558

SHARE.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR