29 SEDNICA SO GROCKA: Dilberović „Trošili ste 3000 litara goriva više“, izabrani novi direktori

0
732
NextWEB hosting
NextWEB hosting

U vrlo zanimljivoj današnjoj raspravi pozicije i opozicije na današnjoj sednici  Skupštine izneti su stavovi o različitim pitanjima, pa se čak započela rasprava o uporedjivanju troškova sadašnje i bivše vlasti.

Odbornik SPS-a Djordje Stanojević  zatražio je da se obrazloži finansijska situacija, našta je načelnica finansija Svetlana Simijonović izašla za govornicu i detaljno obrazložila plan i program raspodele finansijskih sredstava i naglasila da je zbog neizmirivanja dugovanja predhodne vlasti opštini Grocka stiglo pravosnažno rešenje suda koje sa kamatama iznosi preko 12 miliona dinara, i da ta dugovanja u ovoj godini opština Grocka mora da izmiri, tako da zbog toga mnoge investicije planirane za ovu godinu moraju biti odložene.

Predsednik Stefan Dilberović je u svom izlaganju posebno izneo jedan podatak, da za razliku od predhodnog rukovodstva završni računi za 2013. i 2014. godinu jasno pokazuju da ova opštinska vlast na godišnjem nivou troši 3000 litara goriva manje za razliku od prethodne vlasti, a  sadašnje opozicije.

Odbornik Blažo Stojanović je potom izašao za govornicu i rekao da za razliku od njegovog razrešenja 2008. godine kada je njegova opštinska garnitura imala budžet od 480 miliona dinara, predhodna vlast je u startu 2009. godine imala veći budžet u iznosu od 210 miliona na ovaj pomenuti i da ništa nije uradila na poboljšanju kvaliteta života, a kao što vidimo stižu nam nova dugovanja predhodne vlasti iz 2011. godine.

Odbornik iz Kaludjerice Nemanja Todorović zatražio je duel na radiju „Puls“ sa predsednikom opštine Stefanom Dilberovićem, gde bi se suočili oko tendera za strateško partnerstvo komunalnog preduzeća. U ponovnom obraćanju predsednik Dilberović je rekao da nema ništa protiv, ali da je više puta preko televizijskih emisija, internet sajtova obrazlagao ovu temu i da tu nema nikakvih tajni, jer smatra da bi ovakvim potezom gradjani dobili kvalitetnije komunalne usluge i da bi se samim tim naplata povećala i time smanjila cena odnošenja smeća.

Što se tiče duela predsednik Dilberović smatra da je odbornik Todorović dobio na skupštinskim zasedanjima dovoljno odgovora na sva njegova pitanja, pa čak i prihvatio neke njegove sugestije, ali da u ovom trenutku pomenuti odbornik nije ni šef odborničke grupe, ni predsednik stranke, niti predstavlja neku ozbiljnu političku snagu u sadašnjem sazivu SO Grocka i da nema potrebu da ulazi u duel sa njim, a da za sva ostala pitanja kao odborniku ostaje mu na usluzi kao što je i do sada činio.

Odbornik Todorović nije bio zadovoljan odgovorom, ali po opštem utisku ljudi koji prate politčku scenu, kažu da zaista mora da stoji predstavnik ozbiljne odborničke grupe opozicije u lokalnom parlamentu da bi do tog duela i došlo, što u ovom trenutku nije slučaj.

Za novog VD direktora JKP „Gročanski komunalac“ izabran je Borko Bali, a za novog VD direktora JP „Pijace i zelenilo Grocka“ izabran je Dejan Milanković.

Predsednik Stefan Dilberović zahvalio se dosadašnjim direktorima na dobroj saradnji i dobrim rezultatima koje su postigli u ovim preduzećima.

Dvadesetdeveta sednica Skupštine Gradske opštine Grocka održana je danas sa početkom u 11 časova u velikoj sali SO Grocka.

Dnevni red je bio sledeći:

1. PREDLOG ODLUKE O ZAVRŠNOM RAČUNU BUDžETA GRADSKE OPŠTINE GROCKA ZA 2014. GODINU

2. PREDLOG REŠENjA O DAVANjU SAGLASNOSTI NA ANEKS I PLANA
I PROGRAMA POSLOVANjA JP „PIJACE I ZELENILO GROCKA“ ZA
2015. GODINU

3. PREDLOG REŠENjA O DAVANjU SAGLASNOSTI NA DOPUNU
CENOVNIKA JP „PIJACE I ZELENILO GROCKA“ ZA 2015. GODINU

4. PREDLOG REŠENjA O RAZREŠENjU PREDSEDNIKA NADZORNOG ODBORA JKP „GROČANSKI KOMUNALAC“

5. PREDLOG REŠENjA O IMENOVANjU PREDSEDNIKA I ČLANOVA NADZORNOG ODBORA JKP „GROČANSKI KOMUNALAC“

6. PREDLOG REŠENjA O RAZREŠENjU DIREKTORA JKP „GROČANSKI
KOMUNALAC“

7. PREDLOG REŠENjA O IMENOVANjU VRŠIOCA DUŽNOSTI DIREKTORA JKP „GROČANSKI KOMUNALAC“

8. PREDLOG REŠENjA O DAVANjU SAGLASNOSTI NA PRAVILNIK O UNUTRAŠNjOJ ORGANIZACIJI I SISTEMATIZACIJI RADNIH MESTA U OPŠTINSKOM PRAVOBRANILAŠTVU GRADSKE OPŠTINE GROCKA

9. PREDLOG REŠENjA O RAZREŠENjU DIREKTORA JP „PIJACE I ZELENILO GROCKA“

10. PREDLOG REŠENjA O IMENOVANjU VRŠIOCA DUŽNOSTI DIREKTORA JP „PIJACE I ZELENILO GROCKA“

11. RAZNO

DSC_0132 DSC_0133 DSC_0134 DSC_0135 DSC_0142 DSC_0143

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR