Aмбасадор Мексика посетио Гроцку, луткарски театар „Ла кукарача“ извео представу

0
1759
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Мексички луткарски театар „Ла кукарача“ (La Cucaracha teatro de títeres) из Халиска, Мексико, извели су данас у 12 часова у свечној сали основне школе „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, представу „Песма шамана“ (El canto del Chaman).

Гост грочанске основне школе био је амбасадор Мексика у Србији, његова екселенција господин Хосе Еваристо Рамон Шилотл Рамирес који се обратио ученицима:
– Добар вам дан. Преносим вам поздраве деце из Мексика, и волео бих да неки од вас посете нашу далеку земљу и упознају се са нашим народом и нашом културом. Част је бити гост ваше општине и ове значајне школе. Захваљујем се и мојим земљацима што су дошли да вас упознају и представе вам наше луткарско позориште.

Гостујућу трупу и игру лутака која кроз четири приче илуструје чувене легенде народа Мексика, представила је Зорица Атић, директорка Центра за културу. Легенда о корњачи, Мрав и корњача, Зец и којот, и Ритуални плес јелена приближили су деци део нематеријалног наслеђа изворног Мексика.


Испред Градске општине Гроцка, представи су присуствовали заменица председника општине, Јасмина Мандић, заменик председника Скупштине, Зоран Костић и чланови већа, Живадин Митрић, Зоран Којић и Бојана Пауновић.
Заменица председника, Јасмина је похвалила Центр за културу Гроцка као сјајног домаћина гостима из Мексика и захвалила се Амбасадору Рамиресу на издвојеном времену да посети нашу општину позвавши га на предстојеће „Свечаности“.
Центар за културу Гроцка је атрактивно гостовање мексичке луткарске представе у Гроцкој омогућио у сарадњи са Амбасадом Мексика у Србији, као и Међународним фестивалом дечијег луткарског позоришта у Суботици, на коме представа гостује у мају месецу. Представа је одиграна на шпанском језику, али су ученици бити упознати са сижеом представе како би могли несматано да испрате радњу и уживају у игри лутака.

Галерију слика можете погледати ОВДЕ

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR