KUD „Stevan Štrbac“ iz Vrčina na prijemu kod predsednika opštine Grocka Stefana Dilberovića

0
740
NextWEB hosting
NextWEB hosting

U Valjevu je od od 8. do 10. maja održan dvanaesti sabor dečijih folklornih ansambala pod tradicionalnim imenom „Mali zlatni opanak“.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je i Kulturno umetničko društvo „Stevan Štrbac“, iz Vrčina, koje je Gradska opština Grocka podržala i obezbedila neophodna finansijska sredstva za učešće na ovom, jednom od najvećih , festivala dečijeg folklora u Srbiji.
Pored pehara za osvojen prvo i dva druga mesta, KUD “Stevan Štrbac“ je na festivalu „Mali zlatni opanak“, osvojio bronzani opanak u ukupnom plasmanu u kategoriji “Leptiri“ sa koreografijom “Igre iz Toplice“, kao i bronzane medalje za igrače. Ova nagrada je osvojena u konkurenciji 30 ansambla koji su se takmičili u kategoroji “Leptiri“. U konkurenciji 20 ansambala u kategoriji “Bumbari“ u ukupnom plasmanu KUD “Stevan Štrbac“ je zauzeo 7. mesto, a u konkurenciji 25 ansambala u kategoriji “Juniori“ , KUD “Stevan Štrbac“ je zauzeo 10 mesto.
Tim povodom predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović i član opštinskog veća Živadin Mitrić danas u 10 časova ugostili su u zgradi opštine ovo kulturno umetničko društvo i čestitali im na izvanrednom uspehu i postignutom rezultatu.

KUD „Stevan Štrbac“ priprema se za sledeće koncertne aktivnosti:
– 20. juna učestvovaće na festivalu Igranka pod Avalom,
– od 9. do 13. jula učestvovaće na manifestaciji Kreni kolo u Vrčinu,
– a 19. jula takmičiće se na festivalu u Bugarskoj.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDE

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR