NARODNA SKUPŠTINA: Izlaganje narodne poslanice sa opštine Grocka o protivgradnoj zaštiti (VIDEO)

0
NextWEB hosting

164 Nikolic Tanasijevic Nadica_150x0

Na 25. Sednici skupštinskog odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodopriredu, održanog dana 14.5.2015. godine sa početkom u 9:30 časova, raspravljalo se o problemu nefunkcionisanja protivgradne odbrane na nivou čitave Republike.

Sednici su prisustvovali poslanici SNS, NS, SPS-a i PUPS-a, dok se poslanici opozicije nisu odazvali ovoj sednici iako je reč o trenutno najaktuelnjem problemu koji zabrinjava sve poljoprivredne proizvođače u Srbiji.

Na poziv predsednika odbora gospodina Marijana Rističevića, sednici su prisustvovali gospodin Milorad Todorović predstavnik Sekretarijata unutrašnjih poslova, gospodin Đorđe Babić iz sektora za vanredne situacije MUP-a, godpodin Juoslav Nikolić direktor RHZM i godpodin Budimirović iz Privredne komore.

U raspravi o temi dnevnog reda učestvovala je Narodna poslanica Nadica Nikolić Tanasijević iz opštine Grocka koja je ukazala na probleme sa kojima se susreću poljoprivredni proizvođači na našoj opštini. Na osnovu informacija dobijenih sa terena, ukazala je na stanje u kom se nalaze raketne stanice na našoj opštini kojih ima 8. Takođe, predočila je veoma tešku finansijsku situaciju poljoprivrednika koji godinama ne mogu da plasiraju svoj proizvod na tržište, jer je uništen ili oštećen prilikom elementarnih nepogoda. Samim tim poljoprivredni proizvođači onemogućeni su da ulažu sredstva za odbranu od grada u smislu postavljanja protivgradnih mreža (koje su jako skupe) i u ovom trenutku za njih nedostižne. Kada je reč o osiguranju useva i poljoprivrednih proizvoda kod osiguravajućih kuća, Nadica Nikolić Tanasijević je rekla da veoma mali broj poljoprivrednika pribegava toj praksi iz razloga što osiguravajuće kuće isplaćuju samo sredstva koja su u toj godini uložena u proizvod ( i to u najboljem sučaju ) a ne i tržišnu vrednost proizvoda, kao i vrednost višegodišnjeg zasada. Iz svih navedenih razloga, zaključila je da je jedini , trenutno mogući vid odbrane od grada raketni sistem protivgradne zaštite i da se nikako ne sme ići na njegovo ukidanje, jer se jedino na taj način može zaštititi srpski seljak od elementarnih nepogoda.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

17 + thirteen =