Opština Grocka u jubilarnoj 1000-toj “Žikinoj šarenici” (VIDEO)

0
1080
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Jubilarna 1000-ta epizoda čuvene Žikine šarenice je u slavljeničkoj atmosferi okupila brojne goste, predstavivši adute života i tradicije u Srbiji.

Opština Grocka je učestvovala u jubilarnoj emisiji „Žikina šarenica“ sa svojim predstavnicima, koji su milionskom gledalištu najavili 48. po redu “Gročanske svečanosti”, „Zlatni kotlić“ i predstojeći Sajam hortikulture u Grockoj.

Predsednik gradske opštine Grocka Stefan Dilberović najavio je veliku opštinsku kulturnu manifestaciju „Gročanske svečanosti“, koja se od 30. jula do 2. avgusta održava u Grockoj. Svečanosti su nastale kao vid promocije opštine i njenih ukupnih kapaciteta, od voćarskih i poljoprivrednih, do sportskih i kulturnih, a ove godine su 48. po redu.

Predsednik Udruženja sportskih ribolovaca „Gročica“ iz Grocke Predrag Zmaj Janković i član udruženja Halas Jožef demonstrirali su tradiciju i veštinu kuvanja riblje čorbe na otvorenom sa dva kotlića, čime su promovisali tradicionalnu manifestaciju “Zlatni kotlić “ na Dunavu.
Ove godine Udruženje sportskih ribolovaca slavi svoj jubilej, 60 godina postojanja i trajanja, i organizuje 48. Zlatni kotlić u okviru manifestacije “Gročanske svečanosti”.
Predsednik kluba Predrag Zmaj Janković je ovom prilikom gledaocima dao jednostavan recept za brzu riblju čorbu koja ne može da ne uspe.

Opštinu Grocka karakterišu lepe panorame, plodna zemlja, brojni spomenici kulture, sportski klubovi i udruženja, vikend-naselja, a posebno voćarstvo. Jagode i trešnje iz Grocke, kao prvo sezonsko voće, bile su viđen detalj u emisiji.

Sanja Jovanović, direktorka JKP „Pijace i zelenilo“ najavila je Sajam hortikulture, događaj koji je u skladu sa lepotama prirodnog okruženja po kome je Grocka čuvena.
Sajam hortikulture se 15. i 16. maja ove godine po prvi put održava u Grockoj, i to na šetalištu u Grockoj – čuvenoj „Gročanskoj čaršiji“.

tekst: Z.A

.Snimak emisije: Od 27:27 mozete videti predstavljanje Grocke https://www.youtube.com/watch?v=_i53GfuprQA11245339_1078324325529618_2113325623_n

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR