VESIĆ: Menja se tarifni sistem, jeftiniji prevoz za građane naše opštine

0
737
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Grad Beograd odlučio je da promeni tarifni sistem u gradskom prevozu na predlog opštinskih odbora SNS iz Obrenovca, Lazarevca, Mladenovca, Gorcke, Sopota i Barajeva, koji su gradu uputili zahtev sa potpisima građana iz prigradskih opština koji su se žalili na visoke cene prevoza, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Kako je kazao, razmatrajući tu inicijativu predstavnici grada došli su do podataka da građani prigradkih opština u Beogradu godinama plaćaju mnogo više cene gradskog prevoza nego što plaćaju građani koji žive u samom Beogradu, rekao je Vesić za RTV Pink.

On je naveo da će u periodu između 1. septembra ove godine i 1. januara iduće biti potpuno promenjen tarifni sistem gradskog prevoza tako što će biti ukinuti ITS 1 i ITS 2, koji sada postoje i grad će biti podeljen na četiri zone – crvena, žuta, zelena i plava.

Sadašnji ITS 1 će biti podeljen na tri zone, a četvrta zona biće sadašnji ITS 2.

„To će omogućiti da prevoz za građane iz prigradskih opština bude jeftiniji, a mi očekujemo da će sniženje cene biti i do 30 odsto. Ono što je novo za građane koji žive u okviru sadašnjeg ITS 1 je da će moći koristeći samo jednu zonu da plaćaju nižu cenu prevoza, odnosno da racionalnije koriste prevoz zavisno od toga koju zonu koriste“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, grad je istovremeno sproveo brojanje putnika pa će se tako istovremeno sa novim zonama i novim cenama koje će nastupiti u gradskom saobraćaju promeniti i  jedan broj linija javnog gradskog preduzeća.

Kako je kazao, ustanovljeno je da postoji određen broj linija koji je potpuno preopterećen, a u isto vreme postoji određeni broj linija koji je nedovoljno iskorišćen.

„Naš novi tarifni sistem biće pravedniji i bolji za Beograđane. Biće nižih cena i građani će moći lakše da koriste gradski prevoz“, naveo  Vesić.

On je rekao da će biti obnovljen vozni park Gradskog saobraćajnog preduzeća jer je grad Beograd potpisao ugovor sa Ikarbusom za novih 30 autobusa i da se očekuje još jedno potpisivanje ugovora za još 20 autobusa posle rebalansa budžeta.

U julu će biti raspisan tender za pet električnih autobusa, dodao Vesić.

Izvor: Tanjug

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR