Петак 17. јул, Ранчићева кућа у Гроцкој: Отварање самосталне изложбе ,,Tренутак у трајању“ ауторке Анђеле Милошевић и наступ „Stray Dogg Duo“ састава

0
NextWEB hosting

Позивамо Вас да у петак 17. јула 2015. године у 20 часова присуствујете отварању самосталне изложбе акварела под називом ,,Tренутак у трајању“ ауторке Анђеле Милошевић, у галерији Центра за културу Гроцка, Ранчићева кућа, Мајевичка 9.

Исте вечери, у „Музичкој башти“ Ранчићеве куће од 20.30 часова наступа „Stray Dogg Duo“ са богатим музичким репертоаром чији су корени у фолк-рок и блуз култури.

“Уметнички рад Анђеле Милошевић на основу употребљених иконичких израза, посвећености мануелној традицији, занимању за фигурацију, фикционалност и фрагментарну нарацију има еклектички карактер. У њему се тежи парадоксалном суочавању и наглашавању различитих облика и формула стила, жанра и сликарског „говора“. У њему је све дозвољено и могуће, а то је уметност нарушавања рационалности и историјског детерминизма”, наводи Саша Филиповић у предговору каталога.

Stray Dogg Duo чине Душан Дукат Страјнић и Марко Игњатовић. Први је оснивач и фронтмен, а други гитариста београдског састава Страy Догг. Синглови групе Stray Dogg били су веома запажени на готово свим релевантним топ-листама у земљи. Сведени приступ Душан Дукат Страјнић бира нарочито када је реч о интимним, камерним просторима. Тада његове магнетичне песме, сетне, танане и емотивно огољене, проналазе свој најприроднији израз. Осим извођења ауторских песама, Дукат Стреј је на концертима спреман да се дубоко поклони својим музичким узорима и да им начини упечатљив омаж. Stray Dogg је данас уметничка појава која је успела да нађе пут од алтернативног феномена каквих је одувек било у српској музици, до медијски пријемчиве и препознате културне вредности.

Улаз је слободан. Добродошли!

STRAY-DOGG-10-SM-1-1000x500

???????? ??????.cdr

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

6 + eighteen =