GROCKA: Danas u 19h svečano se otvara “Likovna kolonija 2015”

0
NextWEB hosting

U utorak 28. jula u 19 časova na platou u Gročanskoj čaršiji, u sklopu 48. “Gročanskih svečanosti”, otvara se 18. po redu Likovna kolonija Gradske opštine Grocka, sa tematskim nazivom “Grocka na Dunavu”.

Svečano otvaranje “Likovne kolonije 2015” praćeno pozdravnim rečima organizatora i učesnika kolonije, uz muzičke numere u izvođenju višestruko nagrađivanih učenika Osnovne muzičke škole Grocka, nastavlja se izvodom iz komada “Koštana”, u izvođenju članova PULUD-a i dramske sekcije Centra za starije iz Kaluđerice u okviru Gerontološkog centra Beograda.

Sledi neformalni deo večeri uz prezentaciju likovnih radova sa prethodne, kao i ranijih kolonija u galeriji GO Grocka i upoznavanje sa umetnicima. Izloženi radovi od srede 29. jula biće uključeni u humanitarnu prodajnu izložbu slika čiji je prihod namenjen nezbrinutoj deci.
Od 20.30 časova očekuje nas koncert sastava “Istanbul Night” u organizaciji Centra za kulturu Grocka, kao znak dobrodošlice gostima i učesnicima ovogodišnje umetničke kolonije.

Učesnici “Likovne kolonije 2015”, realizovane u saradnji sa Centrom za kulturu i selekcijom Saveta likovne kolonije, jesu likovni i primenjeni umetnici mr Milan Miša Čolović, mr Miodrag Anđelković, mr Aleksandar Pantić, Petar Mošić, Dragana Kuprešanin, Biljana Milenković, Mirjana Anđelković, Milan Mitrović Makabi, Anđela Milošević, Marina Vasić, Marion Dedić, Mihajlo Vojnović, Milica Matović, Slađana Pavlović.

18. lik. kolonija, plakat

tekst: Z. Atić
foto: V. Živančević

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

1 × one =