Krenulo asfaltiranje puta Umčari – Dražanj (FOTO)

Krenulo asfaltiranje puta Umčari – Dražanj (FOTO)

0
NextWEB hosting

U naselju Umčari u toku su radovi na asfaltiranju regionalnog puta od Umčara ka Dražnju u dužini od 2,5 kilometara, koje izvodi JKP „ Beograd put“ , na zahtev i inicijativu meštana ovog naselja i Gradske opštine Grocka.
Radove su, u prepodnevnim časovima, obišli gradski menadžer Goran Vesić, predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović, direktor JKP „ Beograd put“ Ivan Tejić, gospodin Dragoljub Simonović, kao i članovi opštinskog rukovodstva.
Gradski menadžer gospodin Goran Vesić u izjavi za medije istako je da je ovo veoma važan put, u koji godinama nije ulagano, pa je Grad Beograd odlučio da se priključi inicijativi i zahtevu opštine i meštana i da se uradi deonica ovog puta u dužini od 2,5 kilometara.
– Trudimo se da uradimo što je više moguće za prigradske opštine, kako se sugrađani ovih opština ne bi osećali kao građani drugog reda – rekao je Goran Vesić, gradski menadžer.
On je takođe napomenuo da će se od 1. oktobra uvesti novi tarifni sistem, što će građanima omogućiti da prevoz plaćaju 40 posto jeftinije, nego što su do sada plaćali.
Predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović ovom prilikom zahvalio se gradskom menadžeru Goranu Vesiću i gradskom rukovodstvu na naporima koje ulažu, kako bi se što više uradilo za opštinu Grocka i njene građane.
– Trudićemo se da u skladu sa mogućnostima svim građanima naše opštine obezbedimo što bolje uslove za život, što podrazumeva prohodne i bezbedne saobraćajnice. U naselju Zaklopača asfaltirana je deonica puta u dužini od 2,2 kilometara, a trenutno je u toku asfaltiranje puta na potezu od Umčara ka Dražnju, u dužini od 2,5 kilometara. Opravdano je nezadovoljstvo građana , jer nisu urađene kompletne deonice puta, ali smo prinuđeni da u svako naselju uradimo onoliko koliko smo trenutno u mogućnosti. Nastojaćemo da sledeće godine uradimo kompletne deonice puta. Takođe je pokrenuta inicijativa projekta „Makiš- Mladenovac“, koji će rešiti problem vodosnabdevanja na našoj opštini – rekao je u izjavi za medije Stefan Dilberović, predsednik Gradske opštine Grocka.
Predsednik Dilberović rekao je da je ovo svakako veliki pomak, s obzirom da decenijama ništa nije urađeno, pre svega zbog manjka volje pojedinih predhodnih političara da nešto urade za našu opštinu.
Obzirom na visoke vrućine predsednik Dilberović je ovom prilikom apelovao na sugrađane da ne koriste vodu u nenamenske svrhe i da misle na svoje sugrađane koji žive u višim delovima naselja.
Predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović istako je da je u razgovoru sa gradskim menadžerom Goran Vesićem i sekretarkom za obrazovanje dobio obećanje da će u septembru početi radovi na obnovi izgorele škole u Dražnju. Tender za izvođača radova je završen , čeka se saglasnost Ministarstva finansija, kako bi se krenulo u realizaciju projekta.

DSC_0051 DSC_0012 DSC_0017 DSC_0026 DSC_0045 DSC_0046 DSC_0050 DSC_0051 DSC_0052

 

DSC_8222 DSC_8106 DSC_8120 DSC_8175 DSC_8193 DSC_8203 DSC_8205 DSC_8208

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

eighteen + 15 =