REŠENO: Gradi se prva trim staza na opštini Grocka (FOTO)

0
987
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Omladinskom udruženju iz Grocke „Realno razmišljanje“ uz podršku Gradske opštine Grocka, Kancelarije za mlade, a u saradnji sa Srednjom školom odobren je projekat „Nova energija mladosti“ kojim su u partnerskom odnosu aplicirali na ovogodišnjem konkursu „Zajednici zajedno“, raspisanom proletos od strane kompanije NIS a.d.

Projektom je predviđena izgradnja prve trim staze na teritoriji naše opštine u dvorištu Srednje škole po projektu Tatjane Smiljanić, diplomiranog pejzažnog arhitekte. Trim staza će biti dugačka 400 metara i predviđa 8 atletskih sprava kao i ozelenjavanje prostora.

Današnjem sastanku kod predsednika Gradske opštine Grocka, Stefana Dilberovića prisustvovali su Lazar Jevtić predstavnik udruženja „Realno Razmišljanje“, direktor Srednje škole Selimir Radosavljević i predstavnici Kancelarije za mlade. Tokom sastanka dogovorena je koordinacija aktivnosti tokom trajanja projekta za narednih dva meseca između svih partnera na projektu.

Kancelarija za mlade je na sebe preuzela pomoć u koordinaciji tokom celog trajanja projekta dok će Gradska opština Grocka finansirati sve dodatne radove.
U saradnji s lokalnim samoupravama, NIS a.d. Novi Sad u februaru je raspisao Javni konkurs za dodelu finansijskih sredstava za realizaciju projekata iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i socijalne zaštite, koji će se realizovati na teritorijama gradova Beograd, Novi Sad, Pančevo, Zrenjanin, Niš, Čačak i opština Kikinda, Novi Bečej, Kanjiža, Žitište i Srbobran.
Cilj ovih projekata je da se unapredi kvalitet života u lokalnim zajednicama u kojima NIS posluje, a u duhu korporativne društvene odgovornosti i prepoznavanja potrebe za povezivanjem lokalne zajednice i značajnih privrednih subjekata, NIS pruža podršku realizaciji projekata iz sledećih oblasti, definisanih njihovom strategijom društvene odgovornosti:

– Energija sporta: promocija sporta i zdravog načina života, dostupnost sportskih sadržaja, uključivanje dece, mladih i drugih osetljivih grupa u sportske aktivnosti u lokalnim zajednicama
– Kultura bez granica: razvoj i obogaćivanje kulturnih sadržaja u lokalnim zajednicama, podrška kulturnim programima i manifestacijama, aktivnosti usmerene ka edukaciji i podizanju svesti
– Energija znanja: podrška razvoju nauke, uključujući promociju i popularizaciju nauke, istraživanja,
– Pomoć socijalno ugroženim grupama: podrška projektima usmerenim ka smanjenju siromaštva, uključivanju marginalizovanih grupa, razvoju socijalnih usluga u zajednici
– Zaštita životne sredine: edukacija i podizanje svesti, aktivnosti sa ciljem rešavanja konkretnih problema u lokalnim zajednicama.
– Prednost na konkursu imaće projekti koji pružaju podršku i podstiču mlade ljude da ostvare svoj potencijal, kao i projekti koji podrazumevaju rekonstrukciju ili adaptaciju prostora ili javne površine od velikog značaja i vrednosti za čitavu zajednicu.

Stranu udruženja RELNO RAZMIŠLJANE – CENTAR MLADIH – GROCKA možete pogledati OVDE

DSC_7258 DSC_7259 DSC_7260 naslovna DSC_0018

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR