STIŽU ITALIJANI U GROCKU: Niže cene grejanja i odnošenja smeća sklapanjem ugovora o javno privatnom partnerstvu

0
899
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Na sednici opštinskog veća Gradske opštine Grocka danas je prihvaćen konačni nacrt ugovora o Javno privatnom partnerstvu između ove opštine i firme „Magip“ DOO, koja je u vlasništvu italijanskih državljana.

Za tri meseca, niže cene grejanja i smeća u Grockoj

Prema ponudi ove firme, visina investicije iznosiće 10.095.000 evra. Nova firma zaposliće 155 radnika, a cena smeća biće niža u iznosu od 7 do 10 posto, dok će cena grejanja takođe biti niža u iznosu od 5 do 10 posto, u zavisnosti od kategorija korisnika usluga.
Firma „Magip“ DOO obavezala se da u prvoj godini poslovanja investira 3.750.000 evra, a to podrazumeva nabavku kompletnog voznog parka, nabavku 20.000 kanti za domaćinstva i 500 novih kontejnera.
– Zadovoljni smo što posle više godina rešavamo veliki problem odnošenja smeća na našoj opštini. Pored novog voznog parka građani će dobiti nove kante za smeće, a zastareli i uništeni kontejneri biće prošlost. Cena grejanja i smeća biće niža, a usluga poboljšana – rekao je Stefan Dilberović, predsednik Gradske opštine Grocka i dodao da očekuje da preduzeće krene sa radom u naredna tri meseca.

 

Opštinsko veće je svoju odluku prosledilo odbornicima SO Grocka, koji će 29. jula na sednici Skupštine opštine Grocka dati saglasnost na konačni nacrt ovog ugovora, koji će u ime opštine Grocka potpisati predsednik GO Grocka Stefan Dilberović, a u ime firme „MAGIP“ DOO direktor Điamarino Luiđi.

 

Tri firme se prijavile na konkurs

Na konkurs su se prijavile tri firme, koje su dostavile svoje ponude, a komisija je na osnovu pregledane dokumentacije utvrdila da je najpovoljnija ponuda firme „MAGIP „, DOO iz Beograda.
– Gradska opština Grocka je u svom konkursu, koji je raspisala, predvidela da minimalna kapitalna ulaganja u narednih 25 godina budu 4.950.000 evra, što znači da je firma koja je pobedila na konkursu dala duplo veću ponudu – kažu u GO Grocka.

IZVOR:blic.rs

foto:novamedia.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR