ГРОЦКА: “Златна бућка 2015“ у марини на Дунаву

0
2095
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Летњи дан у зеленој оази вредних риболоваца и наутичара, у грочанској наутичкој марини и ресторану “Марина” на ушћу Грочице у реку Дунав која крај Гроцке протиче у дужини од 24км, одвијао се у знаку спортског риболова. У суботу 08. августа 2015. године Општинска организација спортских риболоваца „Грочица“ је, под будним оком председника друштава риболоваца и наутичара Предрага Јанковића Змаја и подршком ГО Гроцка, на Дунаву у Гроцкој приредила љубитељима реке 4. по реду екипно такмичење у лову сома на бућку под називом “Златна бућка Гроцке 2015“.

У такмичењу лова на сома традиционалном методом „на бућку“, учествовале су 23 екипе са укупно 46 чланова из Србије и региона, на дунавском потезу од 1127 до 1138 км тока ове међународне реке. Такмичари су дошли из Сегедина, војвођанске Аде, Мола, Крчедина, насеља општине Гроцка, Кањиже, Београда, Земуна, Лепенског вира,Текије, Смедерева … Екипе су се састојале од 2 такмичара по чамцу, а уловљена риба је након мерења пуштана назад у реку. Регуларност тамичења обезбедила је и ове године рибочуварска служба “Риверс Гард“ Јагодина.

Учесници су испловили из грочанске марине у 7 сати изјутра и око 13 часова се вратили у марину са уловом, након чега је уследило мерење рибе и рангирање такмичара. За разлику од прошле године, када висок водостај и мутан, заталасан Дунав након обилних падавина нису ишли на руку такмичарима, овогодишњи такмичарски дан је протекао у одличним условима. Низак водостај и мирна река, са благим југоисточним ветром, обећавали су добар улов, што с еи обистинило са преко 100кг рибе.

Наступио је и дуго ишчекивани тренутак – проглашење победника. Треће место освојила је екипа из Крчедина, Бранко Недељковић и Слободан Челебић уловили су сома тежине 6.50кг. Друго место освојила је екипа из Кањиже, Душан Ракић и Бане Станковић стигли су на обалу са уловом од укупно 10.50кг. Првопласирани такмичари били су Дејан Кокир и Драган Миладиновић из Лепенског вира са капиталним примерком од 19.20кг и укупним уловом од 25.70кг.

Спонзори из Гроцке, пријатељи риболовног друштва ООСР „Грочица“, „Ловачки мотиви“, „Макс спорт“, „Промекс“, „Нова Шумадија“ и ГО Гроцка обезбедили су пласираним учесницима уз пехаре и пригодне награде – штапове за пецање за првопласиране, две риболовне дозволе за 2016. годину као другу награду, и трећу награду у виду два весла.
Ту прослави није био крај. Након проглашења победника, за све учеснике такмичења организована је наградна лутрија, такође праћена наградама спонзора, у виду риболовних пакета и опреме, а потом је уследио ручак у ресторану „Марина“ у Гроцкој- чувени ловачки гулаш.
Ловачки гулаш за учеснике и госте зналачки је припремио искусни ловац и риболовац Негослав Грчић.

текст: Зорица Атић
фото: Владан Живанчевић

2

На слици: првопласирани Дејан Кокир и Драган Миладиновић са уловом

3

На слици: учесници “Златне бућке Гроцке 2015“

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR