ГРОЦКА: Отварање изложбе „Иконе, акварели, манастири’’ у Ранчићевој кући, петак 7. август у 19.30 часова

0
1921
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Позивамо Вас да у петак 7. августа 2015. године у 19:30 часова присуствујете отварању изложбе под називом ,,Иконе, акварели, манастири’’ аутора Лидије Мартиновић, Владе Зорића и Вање Сафронове Перичин, у галеријском простору Центра за културу Гроцка, Ранчићева кућа, Мајевичка 9 у Гроцкој.

“Икона је сусрет онога што буди божанско у нама и онога што жели да превазиђе људско у нама. И молитва и икона слушају у молитвеном тиховању док чекамо да чујемо њен глас, сетимо се да је иконописац онај, Глас. пред иконом, преко чијих руку нам се Дух предаје, као дар.
Влада Зорић је сликар и иконописац, не једне поетике и једног правца, он трага по темама и техникама, али и у акварелу и иконопису, оставља свој изграђени рукопис.
Вања Софронова Перичин, иконописац, који добро зна шта је икона и у сваком њеном мајсторском потезу, можемо видети тај однос према светој слици, као и смиреност са наглашеном духовношћу.
Лидија Мартиновић у занату се ослања на проверене Мајсторе средњевековног фрескописа и иконописа у свом раду спаја прошлост и садашњост, небески и земаљски свет, из кога се у лику светитеља, прожимају њој блиски и добро познати ликови, који су је добротом од Бога дарованом задужили“, наводи о раду аутора вајар Милутин Ранковић, уметнички директор Српског академског друштва “Византија“.

Добро дошли!

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR