BEGALJIČKO BRDO: Crna tačka na auto putu, umor uzima danak

0
1147
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Nesreća kod Begaljičkog brda u kojoj je juče poginulo dvoje a petoro povređeno šesta je od početka godine na istom mestu.

Begaljičko brdo: Od početka godine poginulo sedam, a povređeno 88 osoba

U „Putevima Srbije“ tvrde da analize pokazuju da je osnovni uzrok nesreća – ljudski faktor.
U poslednjoj nesreći na ovoj deonici koja se dogodila juče poginuo je bračni par iz Nemačke, a četvoro dece je povređeno. Nesreća se dogodila na autoputu 10 minuta nakon ponoći.

Dvoje poginulih i petoro povređenih u ovom udesu samo su deo crne statistike, prema kojoj je, samo od početka 2015. godine, na ovoj deonici autoputa Beograd-Niš, prema nezvaničnim podacima, poginulo sedam a povređeno čak 88 osoba!

 

Zoran Drobnjak: Put nije problematičan

U dve od šest nesreća učestvovali su i autobusi sa više desetina putnika…
Zoran Drobnjak, direktor „Puteva“, tvrdi da su analize pokazale da je glavni uzrok nesreća ljudski faktor.
– Nikakvih problema sa saobraćajnicom na ovoj deonici nema. I sami ste primetili da nesreće mahom izazivaju stranci, da se one dešavaju u kasnim večernjim satima, što ide u prilog tome da je uzrok nesreća umor  vozača – tvrdi Drobnjak.

Izvor i foto:blic.rs

Problematični putevi 2. reda
– Analiza puteva koju smo radili pokazala je dobar kvalitet puteva i autoputeva u Srbiji. Problemi su najveći na putevima 2. reda, koji su u lošem stanju. Na njima pokušavamo da smanjimo broj nesreća pre svega signalizacijom – tvrdi Drobnjak.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR