Objavljen javni poziv za partnere za deponiju u Vinči

0
806
NextWEB hosting

Javni poziv za privatne partnere za projekat javno – privatnog partnerstva za deponiju u Vinči je objavljen i trajaće do oktobra, do kada mogu da se jave zainteresovani, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

NextWEB hosting

Prema njegovim rečima ovo je prva faza, nakon koje sledi faza konkurentnog dijaloga gde će se naći najpovoljnija ponuda i najpovoljnije tehničko rešenje.

U pitanju je trenutno najveći projekat javno – privatnog partnerstva u zemlji i najveći projekat ovog tipa u Evropi, kaže gradonačelnik.

„Projekat je urađen u saradnji sa Svetskom bankom, sve je potpuno transparentno, i u skladu sa svim međunarodnim standardima. Imamo građanskog nadzornika koji će omogućiti da javni interes bude zaštićen u najvećoj mogućoj meri“, rekao je Mali.

On je naglasio da je poziv otvoren za sve kvalifikovane investitore, da se traže najiskusniji i nasposobniji partneri, a uslovi su postavljeni tako da u sledeću fazu mogu da se kvalifikuju samo oni koji imaju iskustva u tom sektoru.

Prema njegovim rečima, potencijalni partneri u toku postupka mogu da postavljaju pitanja i traže razjašnjenja.

Nakon ove faze sledi priprema lokacije na Ceraku, koja je jedna od potencijalnih lokacija na kojoj može da bude izgrađeno postrojenje za proizvodnju toplotne i energije iz otpada.

Gradonačelnik ističe da će u tom cilju narednom periodu predstavnici grada konsultovati građane ovog dela grada i vršiti procene uticaja na živonu sredinu, saopštila je Služba za informisanje Skupštine grada.

„Ovo je prvo javno – privatno partnerstvo koje pokreće grad Beograd, a naredne nedelje će biti raspisan javni poziv za privatne prevoznike u gradskom prevozu“, zaključio je gradonačelnik.

Izvor:Tanjug

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR