Oboren rekord: Najviše đaka prvaka u Vinči!

0
1015
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Rekordan broj novih prvaka, 320, upisaće OŠ „Nikola Tesla“ u Vinči što je najveći broj novih đaka u poslednjih 20 godina, kaže Dragoljub Gačić, direktor škole.

Škole se punom parom spremaju za dolazak novih đaka

Oko 16.000 učenika sledećeg utorka polazi u prvi razred u Beogradu, pa se škole punom parom spremaju za upis novih učenika 1. septembra.

– Ove godine imamo 320 đaka prvaka i to je najviše upisanih prvaka ne samo u Beogradu već i u čitavoj Srbiji u poslednjih dvadeset godina koliko dugo ja radim ovde. Naša škola je najveća, poseduje, osim matične škole u Vinči, i škole u Leštanima, Boleču i Ritopeku, gde deca mogu da idu do petog razreda. Deca iz okolnih naselja, ne samo iz Vinče, upisuju našu školu, te je zato broj upisanih svake godine sve veći – kaže Gačić.


Na drugom mestu po broju učenika koji upisuju ove godine prvi razred nalaze se osnovne škole na Zvezdari: OŠ „Despot Stefan“ sa 210 mališana i OŠ „Pavle Savić“ sa 220 budućih prvaka.

 

Sve škole u Beogradu danima se pripremaju za doček učenika prvog razreda.

 

Naši reporteri posetili su Osnovnu školu „Mihailo Petrović Alas“ na Dorćolu i zatekli radnike škole u poslednjim pripremama pred doček dece.

Stariji učenici spremaju priredbe

Učenici osnovnih škola završavaju sa pripremama predstava kojima će poželeti dobrodošlicu budućim drugarima. Pored toga, mališane će obradovati poklončići koje su učiteljice u mnogim beogradskim školama pripremile za njih.

 

Dok su učiteljice Tanja i Javorka prenosile knjige i školski pribor, jedan od radnika krečio je učionicu svetlim bojama za što prijatniji ambijent prvacima. Učiteljice su ukrasile učionice, klupe su sređene, a table obrisane i spremne za nastavu.

 

Na zidovima su ispisane reči dobrodošlice, a na vratima zalepljena srca od papira.
– Spremili smo priredbu i ukrasili učionice. Sve je šareno, svi smo veseli i radujemo se mladim nadama koje dolaze. Učiteljice su napravile pano sa rečima dobrodošlice – priča Vesna Nedeljković, direktorka škole i dodaje da će u ovu školu 1. septembra doći samo 65 učenika.

Izvor blic,rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR