ГРОЦКА: Свечано отворена Трим стаза у Средњој школи

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Данас је свечано отворена прва Трим стаза на територији Градске општине Гроцка у дворишту Средње школе у Гроцкој, у оквиру пројекта „Нова енергија младости“, удржења грађана „Реално размишљање – Центар младих Гроцка“. Стаза је дуга 300 метара , а у оквиру Трим стазе постављено је и осам справа за вежбање.

Пројекат је финансиран од стране Нафтне индустрије Србије у оквиру јавног конкурса „ Заједнице заједно“, а уз подршку Града Београда, а финансијски и координационо пројекат је партнерски подржала Градска општина Гроцка преко Канцеларије за младе општине Гроцка, а у сарадњи са Средњом школом Гроцка.

Свечаном отварању присуствоваовали су председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, чланица Градског већа Тања Поповић, директор Средње школе Гроцка Селимир Радосављевић и представници НИС-а.

-Велико ми је задовољство што сам данас овде на отварању Трим стазе и што сам испред Града Београда задужена за пројекат „Заједнице заједно“, и организацији Града Београда и Нафтне индустрије Србије. Град Београд и НИС већ две године сарађују на пројекту „Заједнице заједно“, и ово године смо одобрили 16 пројеката и на тај начин помажемо свим општинама Града Београда.- рекла је чланица Градског већа Тања Поповић.

– Захвалио бих се директору Средње школе Гроцка што нам је обезбедио волонтере током ових радова, Граду Београду који је значајно подржао овај пројекат , који смо урадили у сарадњи са Нафтном индустријом Србије. Вредност овог пројекта је милион и триста хиљада динара , а општина је финасирала 500 хиљада динара, како бисмо урадили расвету и на тај начин обезбедили деци да и у вечерњим часовима користе Трим стазу и баве се спортом- рекао је у изјави за нмедије председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић.

Он је такође истако да је циљ Градске општине Гроцка да се обезбеди деци активно и здраво бављење спортом и да ће у будућности наставити са реализацијом оваквих пројеката у свим школама на територији наше општине.

– У претходној години урадили смо пет теретана на отвореном,а план нам је да се оне поставе у сваком насељу. Годинама ништа није улагано и када смо дошли на власт затекли смо само два дечија паркића на целој општини. Успели смо да у већини места израдимо паркиће за децу, а у школама смо обезбедили и видео надзор како бисмо осигурали безбедност деце. На крају четворогодишњег мандата могу рећи да сам задовољан оним што смо урдили и сигуран сам да ћемо у наредних четири године, уз подршку и поверење грађана, наставити да радимо и инвестирамо у нашу општину- истако је председник Дилберовић.

Директор Средње школе Гроцка Селимир Радосављевић и председник удружња „Реално размишљање“, Лазар Јевтић захвалили су се Градској општини Гроцка, Граду Београду и Нафтној индустрији Србије на реализацији овог пројекта који ће много допринети ученицима ове школе, али и мештанима општине.

Поводом свечаног отварања Трим стазе у дворишту школе је одиграна кошаркашка утакмица између екипе ученика гимназије и екипе ученика економске школе.

Фотографије можете погледати ОВДЕ

grocka.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR