ГРОЦКА: Ликовна култура посвећена Данима европске баштине

0
2687
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У оквиру манифестације „Дани европске баштине” са темом “Стари и традиционални занати- очување и одржање“ Центар за културу Гроцка је у понедељак 14. септембра у сарадњи са ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој организовао показну ликовну радионицу посвећену народној традицији.

Ученици трећег разреда који у оквиру предмета Народна традиција обрађују тему стари занати имали су прилике да се ближе упознају са ликовним мотивима, орнаментима и шарама одевних предмета и предмета свакодневне намене, и њиховим значењима. Ђаци су били веома заинтересовани да примере шара и орнамената практично примене на радовима. Весели и насмејани, са великом знатижељом и ентузијазмом су се прихватили задатка да традиционалном шаром украсе своје ћилиме, рукавице, шалове и вретена од папира.

Радионицу је са учитељицама Јеленом Бећаговић Николић, Тањом Радивојевић, Љиљаном Петковић и Анелом Бабић водила академска сликарка Марион Дедић.
Избор дечијих радова представиће се у оквиру изложбе „Токови традиције“ 25. септембра у Ранчићевој кући, Центар за културу Гроцка.

3

5

6

9

11

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR