Opština Grocka: Italijanska firma „Magip“ nosi smeće od 1. novembra

0
1746
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Firma „Magip“ preuzeće za mesec dana kompletnu brigu o komunalnom redu na području opštine Grocka

ITALIJANI donose jeftinije račune za grejanje i odnošenje smeća meštanima Grocke najkasnije od 1. novembra! Naime, firma „Magip“ ima do tada rok da preuzme brigu o odnošenju otpada i grejanju, a po ugovoru, sugrađani će za te usluge plaćati od pet do 10 odsto manje nego sada!

Cena će varirati u odnosu na kategoriju potrošača, prema ugovoru o javno-privatnom partnerstvu koji je GO Grocka potpisala 30. jula sa pomenutim preduzećem.

– To je bio jedan od uslova tendera – objašnjava predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović. – Tako će se pojedini računi od 518 dinara za odnošenje smeća smanjiti na 480.

Takođe, po sklopljenom sporazumu, kompanija sa Apeninskog poluostrva ima oko mesec i po da pokrene posao.

– Zahtevana je procedura za nabavku osnovne opreme – dodaje Dilberović. – Moraju da kupe kamione, 15.000 kanti, 483 kontejnera, da srede predviđena mesta za njih i još mnogo toga.

Dok se „Magip“ „zagreva“, za žitelje naselja Grocka koji su jedino priključeni na toplotnu mrežu u celoj opštini, nema zime. Oni će se, kao i do sada, snabdevati toplotnom energijom od oktobra, početka grejne sezone.

ZA 25 GODINA 10 MILIONA EVRA

KOMPANIJA „Magip“, u narednih 25 godina uložiće 10 miliona evra u posao sa otpadom u Grockoj.

– Ta firma se obavezala da u prvoj godini investira 3,7 miliona evra – ističe predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović. – Mi dajemo poslovni prostor i obezbeđujemo radnike.

Izvor:novoti.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR