Počeo deveti „Fish Fest“, popusti tokom trajanja (FOTO +VIDEO)

0
890
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i gradski menadžer Goran Vesić otvorili su večeras „Fish Fest“ na keju kod Kule Nebojša. Tradicionalna manifestacija, deveta po redu, trajaće do 6. septembra.

Ljajić je rekao da je „Fish Fest“ najposećenija gastronomska manifestacija na nekoj reci u Srbiji.

– Ovo je jedna od 456 manifestacija koje se odžavaju na Dunavu i jedna od 15 koja se nalazi na portalu Evropske turističke komisije, na kome se Evropa promoviše kao gastronomska turistička destinacija. Ova manifestacija ističe dva važna turistička potencijala, Dunav i gastronomiju. Turizam povezuje ljude, a ovo je prilika da promovišemo i saradnju zemalja u regionu – istakao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, Dunav kao veliki turistički potencijal Srbije, samo u Beogradu i Novom Sadu, poseti oko 500 brodova sa 65.000 turista godišnje.

Gradski menadžer Goran Vesić je naglasio da je „Fish Fest“ specifična manifestacija i izrazio nadu da će iz godine u godinu on biti sve bolji i masovniji.

– Grad Beograd će se truditi da ovu manifestaciju podržava i dalje, ne samo novčano, već i kroz promociju i logistiku. Većina ovakvih manifestacija često zavisi od pojedinaca, njihove energije i želje, a ovde imamo takve pojedince koji je organizuju od 2007. godine. Zadovoljstvo mi je što ovde možemo da ugostimo i prijatelje iz Sarajeva, Crne Gore, Hrvatske i drugih gradova bivše Jugoslavije, što pokazuje da Beograd ponovo postaje pravi turistički centar regiona. Ovakve manifestacije su dobre za imidž grada ali i povećanje turističke ponude. Mi smo grad koji može da živi od turizma, a da bismo u tome uspeli moraćemo da imamo više ovakvih događaja – istakao je Vesić.

Festival ima i prateći program za decu pod nazivom „Deca sa Dunavom u srcu“ u okviru koga će se prikupljati knjige za biblioteku obrenovačke osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“. Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Izvor : Studio B

Popusti tokom trajanja Fiš Festa

Izvor : Studio B

Tokom trajanja Fiš (fish) Festa, koji će se od 3. do 6. septembra održati na keju kod Kule Nebojša, posetioci će imati priliku da obiđu Kulu Nebojšu i rimske kamene spomenike u Barutani sa 50 odsto popusta, saopštavaju iz JP „Beogradska tvrđava”.

Tokom četiri dana festivala, koji se po deveti put održava u Beogradu, ulaznica za Kulu Nebojšu i Barutanu biće 100 dinara. Istovremeno, prvih 50 posetilaca Kule Nebojše dobiće besplatnu ulaznicu za novootvoreni objekat na Beogradskoj tvrđavi – Vojni bunker na Gornjem gradu. Objekti su otvoreni od 11 do 19 časova.

JP „Beogradska tvrđava” svoje posetioce nastavlja da nagrađuje i vaučerima za krstarenje Savom i Dunavom uz kupljenu ulaznicu za bilo koji od šest objekata na Beogradskoj tvrđavi (Sahat kula, Rimski bunar, Veliki barutni magacin, Kula Nebojša, Kazamati vojnog muzeja i Vojni bunker).

Izvor i foto:studioB

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR