Svečano je otvoren Festival stvaralaštva starijih „Zlatno doba“ u Starom dvoru

0
1347
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Festival stvaralaštva starijih pod nazivom „Zlatno doba“, svečano je otvorio gradonačelnik Beograda Siniša Mali u sredu 23. septembra u Starom dvoru, naglasivši da je manifestacija primer aktivne i odgovorne socijalne politike grada Beograda, koji izlazi u susret najstarijim sugrađanima.
Dnevni centri i klubovi za starija lica Gerontološkog centra Beograd, uz podršku Grada Beograda organizuju po trinaesti put Festival „Zlatno doba“.
Centar za kulturu Grocka deo je ovogodišnjeg Festivala u okviru rada umetničkog žirija.

Pod sloganom „Igrajte za stvaralaštvo“, festival traje od 22. do 24. septembra, a ponuđeni su brojni besplatni programi: izložbe, edukativne radionice, likovna kolonija, pozorišna predstava, koncerti, koji će se odvijati na više lokacija u gradu.U zdanju Starog dvora održan je i prigodan kulturno umetnički program, u izvođenju mešovitog hora „Smilje“ i grupe „Zabranjeno starenje“.

Na svečanom skupu dodeljene su nagrade za stvaralaštvo iz nekoliko kategorija. Uručene su nagrade „Zlatno doba za životno delo“, „Iskorak“ za seniore koji pomeraju granice i „Zlatna reč“ za humano novinarstvo“.
Pobednicima poetskog konkursa uručena su priznanja i nagrade u vidu umetničkih dela, a odluku obrazložila predsednica žirija Zorica Atić, direktorka Centra za kulturu Grocka.

Cilj festivala je aktivacija, afirmacija i promocija amaterskog stvaralaštva starijih, kao i negovanje i prenošenje kulturne baštine.
Festival „Zlatno doba“, koji se održava 13. put, na osnovu preporuke Svetske zdravstvene organizacije, svrstava Beograd u prijateljske gradove za seniore.

Događaju su prisustvovali pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović, članica Gradskog veća Mirjana Milutinović i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

1701196_festival_stvaralastva_2_s

IMG_5590

IMG_5574

IMG_5583

IMG_5564

IMG_5586

IMG_5565

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR