ГРОЦКА: Прваци у посети изложби „Токови традиције“ у Ранчићевој кући

0
1991
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У петак 9. октобра Ранчићеву кућу су посетили ученици првог разреда ОШ ,,Илија Гарашанин“, којима је ово уједно и прва заједничка посета Центру за културу Гроцка. У пратњи својих учитељица Славице Влаисављевић, Љиљане Станишић и Милице Бећаговић, ђаци су дошли да погледају изложбу ,,Токови традиције“ о којој су чули од својих старијих школских другара.

Изложба је посвећена народном неимарству, старим занатима и обичајима карактеристичним за овај крај. Састоји се од бројних предмета свакодневне намене са локалног поднебља као што је покућство, вез, ручно ткање. Директорка Центра за културу Зорица Атић у интерактивном разговору са децом говорила је о некадашњем начину живота, али и о томе како су се поједини предмети користили, како су израђивани, која им је била намена у домаћинству, а поменути су и народни обичаји. Изложба која траје до 13. октобра сабира богатство народне традиције овог поднебља, уз осврт на примену и присутност старих заната у савременом добу.

У част њиховог првог организованог доласка, изложбу је посетила и прваке поздравила Бојана Пауновић, члан општинског већа. Изложба „Токови традиције“ у оквиру манифестације „Дани европске баштине“ организована је сарадњом Општине Гроцка и Центра за културу Гроцка.

Фото-галерију можете погледати ОВДЕ

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR