KALUĐERICA: Danas otvorena prva zelena pijaca (FOTO+ VIDEO)

0
1818
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Danas je u naselju Kaluđerica počela sa radom  prva  zelena pijaca, čiju je izgradnju finasirala Gradska opština Grocka u saradnji sa Gradom Beogradom.

Vrednost investicije iznosi 12 miliona dinara, a u okviru pijace, koja ima 38 tezgi,  uređen je i parking prostor i asfaltirana Kopaonička ulica, koja je od danas jednosmerna iz pravca ulice Kralja Petra.

Prvog radnog dana pijacu su obišli Gradski mendžer Goran Vesić, predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović,  direktori gradskih  Javnih preduzeća , opštinsko rukovodtvo i drugi koji su pomogli i učestvovali u realizaciji ovog projekta.

Predsednik Gradske opštine Grocka, Stefan Dilberović u izjavi za medije istakao je da je ovo veliki dan za stanovnike naselja Kaluđerica.

-Pre svega želim da se zahvalim građanima Kaluđerice na strpljenju svih ovih 30 godina, jer niko do sada nije uspeo da realizuje ovako bitan infrastrukturni projekat za naše najveće naselje.  Prvenstveno bih se zahvalio firmi „DELHAIZE“, koja nam je ustupila zemljište na kome je izgrađena pijaca, gradu Beogradu na odličnoj saradnji tokom izvođenja radova i svima koji su učestvovali  u realizaciji izgradnje pijace. U Kaluđerici je sada infrastrukturni prioritet rešavanje problema kanalizacije i izgradnja novog groblja, ali je u toku i rešavanje ostalih infrastrukturnih problema ovog naselja- rekao je predsednik Dilberović.

Predsednik je takođe najavio sutrašnje otvaranje tendera za nastavak radova na cevovodu Makiš- Mladenovac, projekta od strateški važnosti za našu opštinu, koji će omogućiti trajno rešenje vodosnadbevanja svih naselja na teritoriji naše opštine.

-Tender za rekonstrukciju centralne ulicu u Grockoj biće raspisan 9. oktobra , a vrednost ove investicije iznosi 26 miliona dinara. Sem toga, od  2. novembra počinje da radi nova firma „Magip“, u okviru javno-privatnog partnerstva, i mogu reći da ćemo sa 20.000 novih kanti, 500 novih kontejnera i 20 novih kamiona imati najsavremeniju uslugu čišćenja na teritoriji Grada Beograda, što ćemo i dokazati u narednih nekoliko meseci- istakao je predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović.

Gradski menadžer Goran Vesić zahvalio se rukovodstvu  Gradske opštine Grocka, koje je uložilo veliki napor da se izgradnja pijace realizuje i izrazio veliko zadovoljstvo što je Grad Beograd uspeo da pomogne u rešavanju jednog od najvećeg problema za sve građane naselja Kaluđerica. Takođe je istako da je danas na snagu stupio novi tarifni sistem i da će građani prigradskih naselja, među kojima je i Grocka, od danas plaćati gradski prevoz 40 posto niže.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDE. VIDEO

 

grocka.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR