Pazi, čita se! Uz Uroša Petrovića u Grockoj i festivalsku predstavu u Dadovu

0
1255
Književni čarobnjak Uroš Petrović
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Odabrani učenici petog i šestog razreda OŠ „Ilija Garašanin“ u Grockoj, njih pedeset, imali su u sredu 21. oktobra nezapamćen čitalački provod u okviru ovogodišnjeg Krokodokodil festivala.

Centar za kulturu Grocka u saradnji sa Udruženjem „Obrazovanje i kultura“ i OŠ „Ilija Garašanin“ u Grockoj, čitalačkim učenicima upriličio je događaj i provod po meri književnih sladokusaca: za početak i dooobro zagrevanje, gostovanje u školi izvanrednog Uroša Petrovića, a potom i odlazak autobusom na predstavu „Biblioskop – pazi, čita se“ u Omladinskom pozorištu Dadov.
Na festivalu su nastupili vrhunski domaći autori: Vladislava Vojnović, Igor Kolarov, Uroš Petrović i spisateljica za decu i mlade iz Nemačke Ute Wegmann, uz podršku svojih kolega iz sveta filma reditelja Milutina Petrovića, glumice Tanje Bošković i snimatelja Miloša Spasojevića. Program su maestralno vodili pisci za decu, Jasminka Petrovic i Raša Popov, uz asistenciju glumačke ekipe omladinskog pozorišta Dadov.

Zahvaljujemo Urošu Petroviću na zanimljivom predstavljanju kroz kviz, zagonetke i foto – priču kako nastaju knjige (verujte, takva je pažnja i koncentracija đaka bila, da bi se čula muva da je kojim slučajem zalutala u svečanu salu škole), i posebno hvala književnici Jasminki Petrović koja nam je omogućila da budemo deo ovogodišnjeg festivala.

tekst: Z. Atić
foto: D. Trajković

CSC_0104

DSC_0098

DSC_0025

IMG_5710

IMG_5733

IMG_5747

DSC_0062

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR