Poziv za promociju Beograda i kroz kreativni konkurs „Vajber”-a

0
1431
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu, i Atanas Rajkov, generalni direktor kompanije „Vajber” za Centralnu i Istočnu Evropu, najavili su danas u Starom dvoru pokretanje zajedničke akcije u okviru međunarodnog kreativnog konkursa iz oblasti dizajna „Moj grad, moj vajb”.

– Iz Beograda danas kreće javni poziv za kreativne ljude iz celog sveta da naprave sopstvene originalne sličice, odnosno „stikere” inspirisane međunarodnim metropolama za „Vajber čet”. Podsetiću, mi smo pre dve nedelje stavili u funkciju i zvanični „Vajber javni čet” Grada Beograda, na adresi http://chats.viber.co/gradbeograd, gde prezentujemo vesti iz kulture, sporta i sva dešavanja u gradu, a uskoro će biti predstavljena i verzija na engleskom kako bi turistima iz celog sveta približili i  promovisali Beograd. Podsetiću, pored toga što se Beograd smatra za lidera u regionu, mnogi svetski ugledni listovi i sajtovi, poput „Lonely planet”-a stavili su nas na prvo mesto po atraktivnosti u Evropi – rekla je Tijana Maljković.

Ona je istovremeno pozvala sve sugrađane da učestvuju na konkursu, sa zajedničkim ciljem da se Beograd promoviše ne samo kao evropska već i kao svetska turistička destinacija.

– Pozivam sve umetnike, ilustratore, grafičke dizajnere, arhitekte, fotografe, crtače stripova ili karikaturiste da iskoriste priliku koja im se pruža i prikažu šta je to što čini naš Beograd posebnim – istakla je Maljković.

Atanas Rajkov, generalni direktor kompanije „Vajber” za Centralnu i Istočnu Evropu istakao je da konkurs traje do 18. novembra, kada će se odabrati 20 finalista koji će biti nagrađeni sa po 1.000 dolara. Autor najboljeg rada imaće priliku da radi sa kreativnim timom „Vajber”-a, a svi nagrađeni radovi biće korišćeni u svetskoj zbirci stikera.

Umetnici su pozvani da, kroz svoj dizajnerski rad, prikažu šta je to što čini izabrani grad posebnim i predstave njegov duh i karakteristične simbole. Odabrani radovi će biti formatirani u „stiker-pakete” koji će preko 600 miliona korisnika „Vajber”-a širom sveta moći da upotrebljavaju u redovnoj komunikaciji.

Više o ovom konkursu pogledajte ovde

Izvor:beoinfo vesti

 

Fotografije:


viber

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR