Центар за културу: Отварање изложбе „ОДСУСТВО“ ауторке Маје Зорић

0
2124
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Позивамо Вас да у петак 6. новембра 2015. године у 18 часова присуствујете отварању самосталне изложбе ауторке Маје Зорић под називом ,,Одсуство“, у галерији Центра за културу Гроцка, Ранчићева кућа, Мајевичка 9 у Гроцкој.
На отварању изложбе наступају ученици Основне музичке школе „Гроцка“.

„Међу човековим основним искуствима су и начини на који осећа празнину; сваким деловањем он бежи од те трагичне самосвести. Концепт поставке, која се састоји од слика у комбинованој техници и инсталације са мотивом балетске патике, обухвата обележја постојања неизбежне пролазности, одсуства и празнине. Инсталација је такође настала као резултат размишљања о одсуству људи, али говори и о томе да читав нечији живот може заменити и представити својом асоцијативношћу један или више предмета“, наводи ауторка Маја Зорић у уводној речи каталога.

Биографија:
Маја Зорић (1991) рођена је у Чачку, где завршава гимназију 2010. године. Основне студије на Факултету ликовних уметности Универзитета у Београду, смер сликарство, завршава 2013. године, а мастер студије 2015. године у класи редовног професора Милете Продановића.
Стипендиста је Фонда за младе таленте у периоду 2012-2015. године, а 2015. стипендиста је Salzburg Summer Art Academy. Добитница је награде на Студентском бијеналу цртежа 2015. године. Учествовала је на више групних изложби широм земље, једној иностраној (,,A Snapshot of Serbia”, UHCL Gallery, Houston, 2014.) и организовала је две самосталне изложбе. Живи и ради у Београду.

Изложба траје до 25. новембра 2015. године. Добро дошли!

4 autora flajer.cdr

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR