ГРОЦКА: VII Путујући сајам књига ВОЛИМ ДА ЧИТАМ почиње 1. децембра

0
2249
Sajam knjiga
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Центар за културу Гроцка организује седми по реду Путујући сајам књига за децу у сарадњи са водећим домаћим издавачима и основним школама са територије општине Гроцка, у периоду од 01. до 11. децембра 2015. године.

На Путујућем сајму књига ВОЛИМ ДА ЧИТАМ представиће се издања за децу и младе следећих издавача: Креативни центар, Evro Guinti, Прометеј Нови Сад, Феникс Либрис, Публик Практикум, Прополис Плус, Enco book, 3D+, Школа плус, Leo commerc, Профил, ИП Булевар, Београдска књига, Порталибрис, Лагуна, Одисеја.

***

Путујући сајам књига ВОЛИМ ДА ЧИТАМ намењен је основним школама са територије општине Гроцка, са циљем да се ученицима приближи књига и издаваштво данас, поштујући интересовања и сазнајне потребе младих.
Имајући у виду мали број књижара и оскудну понуду литературе и књижевности за децу и младе на територији општине Гроцка, реномирани домаћи издавачи се својим актуелним издањима представљају ученицима и њиховим родитељима, као и школама у којима гостују.

У оквиру Путујућег сајма књига, 7. децембра, у основним школама у Гроцкој, Калуђерици и Винчи лепоте читалаштва представиће Урош Петровић, познати писац за децу и младе, чији се романи налазе и читају у библиотекама и књижарама широм света, а према роману „Пети лептир“ спрема се и филм.

Сајам књига гостује у следећем распореду:
01-02. децембар, ОШ „Илија Гарашанин“ Гроцка, 9-14 часова
03-04. децембар, ОШ „Милоје Васић“ Калуђерица, 9-14 часова
07-08. децембар, ОШ „Алекса Шантић“ Калуђерица, 9-16 часова
10-11. децембар, ОШ „Никола Тесла“ Винча, 9-16 часова

Аутор програма:
Зорица Атић, историчаркa уметности

Uros Petrovic plakat 2015

sk p.cdr

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR