PAZITE NOVČANIKE: Džeparoši iz prevoza imaju novu taktiku, a prve žrtve već padaju!

0
1390
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Beograđani, strogo vodite računa o svojim stvarima u gradskom prevozu! Jedna čitateljka je sa nama podelila nadrealnu situaciju koju je proživela sa džeparošima u centru grada.

Nije nikakva novost da džeparoši haraju vozilima gradskog prevoza, kao i da su najugroženiji oni koji se voze na najprometnijim linijama.

Međutim, oni iz sezone u sezonu menjaju pristup, tako da građani često ostanu zatečeni novim, perfidnim trikovima kojima se služe. Takav je slučaj i sa našom čitateljkom, Z.M. (27), koja je u sredinom protekle nedelje odžeparena u autobusu na liniji 65.

Ušla sam u autobus kod Mašinskog fakulteta, a izašla kod „Politike“.  Vraćala sam se sa rukama punim kesa kući, u vozilu je bila užasna gužva, a baš iza mene je stao čovek koji je u toku cele vožnje teško disao. Sada shvatam da mu je to bila taktika, verovatno je računao da će mi biti neprijatno da se okrenem, što se i dogodilo. Kada sam izašla iz autobusa i krenula do prodavnice, shvatila sam da sam ostala bez novčanika – priča naša čitateljka, koja je, na nesreću, u novčaniku imala prilično novca, jer je tog dana planirala da obavi veliku kupovinu.

– Pretpostavljam da su me odabrali za žrtvu jer sam već imala pune ruke brendiranih kesa, pa su verovatno zaključili da sam puna para, što je daleko od istine, ali eto, tog dana su imali sreće – napominje ova devojka.

Od para se, kaže, odmah oprostila, a kao i većina odžeparenih ljudi, najviše je patila za izgubljenim dokumentima. Odmah se, objašnjava ona dalje, uputila u MUP kako bi prijavila nestanak dokumenata, i tu doživela novo neprijatno iznenađenje zbog iznosa koji će morati da plati zbog toga što je pokradena.

Međutim, tek što je stigla kući, na Bežanijsku kosu, usledio je novi obrt.

 

– Dok sam porodici prepričavala šta se desilo, zazvonio nam je fiksni telefon, i ispostavilo se da je u pitanju čovek koji je pomagao „poštenom nalazaču“ da dođe do mene. Možete samo da zamislite moj šok u tom trenutku – prepričava nam dalje Z.M.

 

Međutim, priča je više nego čudna. Naime „pošteni pronalazač“ je iz Zemun polja, a novčanik je navodno pronašao na Dušanovcu. Pronalazača nije mrzelo da na dve štake nekako dođe do Bežanijske kose, gde je molio prolaznike da mu na osnovu adrese iz dokumenta pomognu da pronađe broj telefona naše čitateljke. Na kraju se jedan prolaznik uključio u potragu, i tako je došlo do razrešenja situacije.

 

Naša čitateljka je, kako nam dalje objašnjava, sišla ispred zgrade i tamo zatekla komšiju iz kraja i pronalazača. Svakome je, kako zaključuje, dala po 200 dinara i čokoladu.

 

Međutim, čvrsto verujem da je pronalazač otišao duboko razočaran. Verovatno je, na osnovu stanja u mom novčaniku, zaključio da sam prepuna para i da će nagrada sigurno biti veća. Nažalost, prevario se u proceni. Ipak, hvala mu što mi je vratio dokumenta! – zaključak je naše čitateljke.

Dakle, oprez u gradskom prevozu, i neka vam ne bude neprijatno da pogledate ukoliko smatrate da vam se nešto sumnjivo dešava iza leđa!

Izvor:dnevno.rs  Foto: Petar Marković

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR