Vesić: Prigradske opštine imaju veliki potencijal za strana ulaganja, poput gročanskih „Voćarskih plantaža”

0
903
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Beogradske prigradske opštine skoro da uopšte ne koriste svoje potencijale, što je situacija koju smo zatekli i koju želimo da promenimo, rekao je gradski menadžer Goran Vesić za Beogradsku hroniku RTS-a.

BEOGRAD – Beogradske prigradske opštine skoro da uopšte ne koriste svoje potencijale,  što je situacija koju smo zatekli i koju želimo da promenimo, rekao je gradski menadžer Goran Vesić za Beogradsku hroniku RTS-a.

„Za razliku od drugih, Beograd poslednjih decenija nije ništa činio na privlačenju stranih investicija. To se posebno odnosi na prigradske opštine, jer se u centralnim opštinama uglavnom ulaže u delatnosti koje su po svojoj suštini drugačije, a radi se uglavnom o hotelima, tržnim centrima i drugim sadržajima.

Zbog toga smo na sastanku sa SIEP-om, našom  državnom agencijom koja se bavi privlačenjem stranih investitora, počeli sa izradom kataloga potencijalnih privrednih kapaciteta u prigradskim opštinama“, rekao je Vesić.

On je istakao da trenutno svojim aktivnostima prednjači opština Obrenovac, sa prostorom nekadašnje „Prve iskre” u Bariču, gde se trenutno radi na izgradnji velikog postrojenja.

On je naglasio da beogradske prigradske opštine imaju veliki potencijal za strana ulaganja, poput gročanskih „Voćarskih plantaža”, tamošnje marine i drugih sadržaja, kao i potpuno opremljene hale „Velebita” i „Beka” u Lazarevcu. 

Mladenovačka „Keramika”, koja je bila u stečaju, ponovo je počela sa radom, tu je i „Petar Drapšin” kao i veliki broj turističkih kapaciteta na obodima grada, što sve dokazuje da potencijala i te kako ima, samo ih treba iskoristiti na pravilan način, istakao je Vesić.

„Sada je važno da mi kao Grad Beograd radimo na njihovoj promociji. Upravo zbog toga u izradi novog statuta grada radimo na decentralizaciji, kako bismo svima, pa i prigradskim opštinama omogućili da budu aktivnije i ponude odgovarajuće povlastice investitorima“.

„Iako se radujemo svim investicijama u Srbiji, u narednom periodu ćemo raditi mnogo više kako bismo privukli investicije i u naše prigradske opštine, jer one svakako imaju šta da ponude“, rekao je Goran Vesić.

Gradski menadžer je naglasio da će Grad Beograd pomoći stvaranjem potrebnih uslova za investiranje, poput uvođenja industrijskih zona i izgradnje infrastrukture.

Izvor i Foto skrinšot Tanjug video (arhiva)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR