Vikend-putovanje: GROCKA kao turistička destinacija u reviji SAT Plus

0
NextWEB hosting

Rezultati posete Grockoj snimatelja emisije SAT već su na kioscima, u štampanom izdanju. Emisija SAT, najgledanija srpska emisija o saobraćaju, automobilizmu i turizmu, emituje se već 25 godina.
Ovim povodom Revija SAT PLus od 19. novembra u okviru rubrike posvećene turizmu, pod nazivom Vikend-putovanja, na 4 bogato ilustrovane strane strane donosi reportažu o Grockoj i njenim pitoresknim destinacijama.

Od detaljne priče o zanimljivostima i mogućnostima konjičkog kluba u Grockoj, o kome su saznali putem reportaže koja je nedavno osvanula u reviji magazin dnevnog lista Politika, ekipa emisije dalje izveštava o nekim od najupečatljivijih kapaciteta Grocke – za posetioca sa strane.
U okviru kulturne baštine i kulturnih sadržaja Grocke, pišu o zaštićenom narodnom neimarstvu Grocke, posebno o Rančićevoj kući, istorijatu i stilu gradnje ovog bisera narodnog neimarstva koji koristi Centar za kulturu Grocka, kao i o zaštićenoj ambijentalnoj celini “Gročanska čaršija”.

Budući da kraj Grocke u dužini od 24km protiče međunarodna reka Dunav koja ovde formira tri ade, svoje mesto u priči o Grockoj zasluženo je dobila i marina u Grockoj, sagrađena pregalaštvom lokalnih nautičara.
Novinari nisu propustili da uoče ni lepotu Aginog brda u Grockoj i fantastični vidikovac koji danas krasi restoran Vinogradi.

U Grockoj je i nezaobilazno Arheološko nalazište u Vinči, sa pričom o neolitskoj civilizaciji od svetskog, a ne samo lokalnog značaja.

Revija SAT Plus priču o vikend-putovanju u Grocku završava detaljima smeštajnog kapaciteta hotel-restorana Radmilovac na svega 8km od Beograda.

Dakle, kuda za vikend…? Odgovor je – očigledan :)

sat11 001

sat2 001

sat3

sat4

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

18 + nineteen =