Za popravku mamografa Domu zdravlja Grocka u Kaluđerici potrebno 4.000 evra!

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Iako su Japanci darovali mamograf Domu zdravlja Grocka u Kaluđerici, žene kojima je neophodan ovaj pregled moraju u druge domove zdravlja ili na Institut za onkologiju.

Dom zdravlja „Kaluđerica“

Dom zdravlja „Kaluđerica“, Foto: Promo

Čitalac Alo! poslao nam je fotografije na kojima se vidi obaveštenje da se pacijentkinje ne primaju na mamografski pregled.

“Mamograf neće raditi do daljeg zbog digitalizacije tog aparata”, navedeno je u obaveštenju za pacijentkinje.

Šta znači ovo obaveštenje i zašto skupi aparat dobijen od Japanaca mora da se “digitalizuje” objasnio nam je dr Dragiša Stanojević, direktor Doma zdravlja Grocka:

– Mašina ne radi već osam meseci. Fali mu deo za digitalizaciju koji košta 4.000 evra. Kad budemo prikupili ta sredstva mi ćemo mamograf da popravimo. Ne mogu da preciziram kada će to da se desi. Pacijentkinje kojima je neophodan taj pregeld šaljemo u druge beogradske domove zdravlja ili na Institut za onkologiju – naveo je dr Stanojević za “Alo!”.

Na naše pitanje da li se obraćao nadležnima za pomoć, dr Stanojević kaže da jeste.
– Obavestio sam gradski Sekretrijat za zdravstvo i sada čekamo povratnu informaciju. Moj savet ženama je da čim napipaju neki čvorić u dojci odmah se upute u Institut za onkologiju – objašnjava doktor Stanojević.

Izvor: Alo.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.