НАЈАВА: Изложба ,,Стваралачка Гроцка“ у Ранчићевој кући, Центар за културу Гроцка

0
2328
Стваралачка Гроцка
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Поштовани пријатељи,

Позивамо вас да у петак 18. децембра 2015. године у 19 часова присуствујете отварању колективне изложбе радова аутора са територије општине Гроцка, под називом ,,Стваралачка Гроцка“, у галерији Центра за културу Гроцка, Ранчићева кућа, Мајевичка 9 у Гроцкој.
На отварању изложбе наступају ученици Основне музичке школе „Гроцка“.

„Ликовни програм Центра за културу Гроцка за 2015. годину обогаћен је групном изложбом која у претходном периоду није била заступљена у раду установе, а преко је потребна локалној средини. Општина Гроцка је многољудна, становници су у великом броју уметнички надарени и многи се професионално или аматерски баве неком од стваралачких дисциплина. Oкружење Гроцке поседује изузетне културне потенцијале, и својом атмосфером и природним карактеристикама изванредна је инспирација уметницима који на њеном тлу живе и раде, или пак креативно проводе слободно време у летњем периоду. Имајући у виду и податак да је на тлу Гроцке с разлогом некада постојало Удружење ликовних уметника, „Стваралачка Гроцка“ је замишљена као групна изложба аутора са територије општине Гроцка.
Двадесет и седам излагача потврђује потребе и интересовање средине за представљањем и признањем свога рада. Изложба обухвата разноврстан материјал, попут слика, цртежа, накита, ситне пластике, скулптура мањег формата, графика, фотографија, занатских рукотворина, ручног рада, дизајна текстила…
Не сумњам да је број стваралаца далеко већи, и у том смислу је ова прва групна изложба, заправо први корак и усмеравање ка озбиљнијем препознавању и сажимању уметничких снага, са заједничким циљем подршке ствараоцима, и промоције креативних потенцијала Гроцке“, наводи у уводној речи каталога Зорица Атић, историчарка уметности и уједно ауторка концепта изложбе.

Изложба је отворена за посетиоце до 8. јануара 2016. године.

Добро дошли!

katalog.indd
katalog.indd

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR