IPSOS: Vučić popularniji od SNS koji ima 52% – Dveri jače od radikala!

0
860
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Premijera Srbije Aleksandra Vučića u periodima naglih skokova popularnosti podržava i do pola miliona građana više nego SNS, stranku koju predvodi, rezulati su danas objavljenog istraživanja javnog mnjenja agencije Ipsos stratedzik marketing.

Direktor istraživanja javnog mnjenja te agencije Marko Uljarević rekao je za Blic da je od maja do septembra popularnost premijera i lidera SNS „strahovito skočila“.

„Odlazak u Srebrenicu, bavljenje regionalnim temama na način koji govori da postaje regionalno važan igrač, rešavanje migrantske krize u saradnji sa EU i percepcija javnosti da smo mi pobednici u sukobu s Hrvatima… Sve je to doprinelo skoku popularnosti“, rekao je Uljarević.

On je dodao da se taj skok popularnosti desio kod mladih ljudi, visoko obrazovanih, u Beogradu, te da je zbog toga Vučić postao mnogo prihvatljiviji nego njegova stranka.

Ako bi se danas održavali izbori, kaže Uljarević, na njih bi izašlo 3.300.000 građana, što je stabilna i visoka izlaznost.

Prema poslednjim istraživanjima, SNS ima 52 odsto podrške građana koji bi izašli na izbore, SPS 10, DS i Dveri po pet odsto, dok su ostale stranke, izuzev stranaka nacionalnih manjina, ispod cenzusa.

SDS ima podršku četiri odsto izašlih građana, SRS i PUPS tri, dok Pokret Dosta je bilo, DS S, LDP i LSV imaju podršku oko dva procenta.

Kad je reč o koalicijama, SDS i LDP bi zajedno imale i do osam odsto podrške, SPS i JS 12 odsto, DS S i Dveri oko šest odsto, dok bi cenzus prešla i koalicija LSV, Pokret Dosta je bilo i novoformirani pokret Borislava Stefanovića.

Uljarević kaže da je Vučić i dalje najpopularniji političar, bez obzira na način na koji se meri njegov rejting.

„Recimo, najveći broj građana, njih 41 odsto, ne veruje nikome, dok 30 odsto veruje Vučiću, a prvi sledeći iza njega je lider socijalista Ivica Dačić, sa samo četiri odsto. Svi ostali imaju manje“, rekao je Uljarević.

Izvor:Tanjug

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR