LEGALIZACIJA: Beograđaninu uručeno prvo rešenje o ozakonjenju objekta

0
NextWEB hosting

Marko Škrbić, vlasnik porodične stambene kuće na Zvezdari, prvi je dobio rešenje o legalizaciji objekta, a danas će ovaj dokument dobiti još 19 sugrađana. Na taj način ovaj žitelj prestonice stavio je tačku na kompletnu proceduru rešavanja nelegalno izgrađenog objekta.

Gradski sekretar za poslove legalizacije objekata Nemanja Stajić, koji mu je danas pred kamerama TV Pink zvanično uručio rešenje, naglasio je da će sada Sekretarijat za poslove legalizacije objekata po službenoj dužnosti njegovo rešenje proslediti Katastru nepokretnosti i Poreskoj upravi radi evidencije novog poreskog obveznika i ne postoji nikakva dodatna procedura koja je potrebna da bi Marko Škrbić uknjižio svoj objekat.

– Nadam se da ćemo u nekom narednom periodu znatno povećati broj objekata koji su legalni u Beogradu. Želeo bih da pozovem sve ostale koji čekaju neku informaciju ili su nesigurni u vezi sa Zakonom o ozakonjenju da dođu u nadležni sekretarijat, gde će dobiti sva potrebna obaveštenja. Pokrenuli smo jednu akciju gde svaki dan šaljemo obaveštenja na adrese 1.500 podnosilaca zahteva u kojima ih obaveštavamo o potrebnoj dokumentaciji kako bi ozakonili svoje objekte – istakao je Stajić.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je prihvatio preporuku ministarstva da postoje predmeti koji odmah mogu da se rade i nije prošlo ni mesec dana od usvajanja Zakona o ozakonjenju objekata, a već počinju da se izdaju rešenja. Grad Beograd je dobar primer koji ministarstvo pozdravlja.

Nemanja Stajić je naglasio da je na sednici Gradskog veća usvojen Predlog odluke o spratnosti za objekte koji se nalaze u postupku ozakonjenja i biće na dnevnom redu sednice Skupštine Beograda 28. decembra.

– Na osnovu te odluke Grad Beograd će moći u potpunosti da sprovede Zakon o ozakonjenju objekata. Ovo rešenje koje smo danas uručili je za objekat za koji je nesporno utvrđeno da ispunjava sve urbanističke parametre, a za sve ostale koji se nalaze u postupku ozakonjenja mi donosimo tu odluku o spratnosti kako bismo mogli da je sprovedemo za ceo grad. Popis nelegalnih objekata na terenu je u toku, počeli smo već da dobijamo prva rešenja o rušenju – rekao je Stajić i još jednom pozvao sve zainteresovane da se obrate sekretarijatu za potrebne informacije.

Izvor i foto:beograd.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

one × one =