Pogledajte ko će u Beogradu 1. jauara pevati umesto Cece

0
983
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Kako je danas izjavio gostujući na televiziji Pink gradski menadžer Goran Vesić,  1. januara u Beogradu neće pevati Svetlana Ceca Ražnatović

BEOGRAD – U Beogradu će 1. januara pevati Haris Džinović, umesto najavljene Svetlane Cece Ražnatović, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić.

On je najavio da će za Srpsku novu godinu Novosađani na centralnom trgu slušati Gorana Bregovića, a Nišlije Svetlanu Cecu Ražnatović.

Postignut je „džentlmenski“ dogovor da Beograd bude centar Srbije za doček 1. januara, a Novi Sad i Niš za organizaciju dočeka Srpske nove godine, rekao je Vesić na televiziji Pink.

„Na taj način želimo da ova dva srpska grada dobiju veću ulogu kakvu i zaslužuju, a da se pritom ne poklapaju dočeci i programi“, istakao je Vesić i dodao da će Beograd, na inicijativu premijera Aleksandra Vučića, bez nadoknade deo svoje novogodišnje rasvete ustupiti Nišu za Srpsku novu godinu i time dati podršku tom dočeku.

Gradski menadžer je najavio tradicionalno organizovanje dočeka Dečije nove godine ispred Starog dvora, kao i Ulicu otvorenog srca 1. janura.

„Beograđane i goste prestonice ove godine očekuje četiri dana koncerata na centralnim gradskim trgovima pa tako 29. decembra nastupa Miligram, dan kasnije Željko Joksimović, dok je za doček, ispred Doma Narodne skupštine predviđen nastup Tropiko benda, Stivena Sigala i Lepe Brene“, rekao je Vesić i ponovio da će 1. januara, umesto Svetlane Ražnatović, nastupiti Haris Džinović.

Vesić je istakao da je Beograd već prepun turista i podsetio da strani turisti potroše oko 300, a domaći oko 200 evra po danu.

„Grad Beograd je zvanično zaradio oko 17 miliona evra od dočeka prošle Nove godine, dok je, nezvanično, inkasirano više od 20 miliona evra. Kada kažem zaradili tu mislim da je Grad zaradio kroz boravišnu taksu, država kroz PDV, hoteli, restorani i drugi privatni subjekti kroz svoje usluge“, pojasnio je Vesić i ponovio da je ulaganje u doček Nove godine ulaganje u turizam.

Obilaznica samo deo velikih investicija Vlade Srbije

Ulaganjem u putnu infrastrukturu Vlada Srbije omogućava razvoj cele zemlje, kao i glavnog grada, izjavio je Vesić i istakao da je izgradnja pristupne saobraćajnice do Pupinovog mosta velika republička investicija.

„Ta republička investicija je bitna jer se u većem delu nalazi na teritoriji Beograda i građanima prestonice omogućava da od Pančevačkog puta do Zemuna stižu za samo 25 minuta“, ukazao je Vesić.

Kako je istakao, ta izgradnja obilaznice je samo deo velikih investicija Vlade Srbije u puteve.

„Vlada je samo ove godine uradila 98 kilometara auto-puteva širom Srbije, dok je naredne u planu da se napravi novih 91 kilometara auto-puta. U peridu od aprila 2014. do aprila 2017. godine biće urađeno više puteva nego za proteklih 48 godina, što govori koliko se radi“, istakao je Vesić.

On je najavio da će premijer Aleksandar Vučić u sredu otvoriti 23 kilometra auto-puta od Niša prema bugarskoj granici gde se, kako je naglasio, 40 godina ništa nije radilo.

„Trenutno se na toj deonici radi 86 kilometara auto-puta, dok je 23 završeno. Radi se i 86 mostova, od kojih je njih 67 završeno, a 19 se trenutno radi. Takođe, urađeno je i pet tunela“, rekao je Vesić.

On je ocenio da se izgradnjom putne infrastrukture razvija cela Srbija „jer ako iz Beograda može da se stigne do Gornjeg Milanovca za 40 minuta, ili Kraljeva i Čačka za sat i nešto onda se otvara mogućnost za pokretanje proizvodnjih pogona ili razvoja turizma u tim mestima“.

Zbog toga su, kako je ukazao gradski menadzer, putna i železnička infrastrktura veoma važne za ravnomerni razvoj države.

Govoreći o projektu „Beograd na vodi“, Vesić je rekao da je to najveća republička investicija koja treba u potpunosti da promeni razvoj Beograda, ali i cele Srbije.

Investicija od 3,5 milijarde evra, kako je rekao, trenutno predstavlja najveću investiciju tog tipa u Evropi.

„Trenutno se rade temelji i dinamika radova teče po planu. Tokom naredne godine građani će imati priliku da vide izgled prvih građevina na prostoru Savamale“, najavio je Vesić.

Izvor:Tanjug

foto arhiva.alo.rs

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR