NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
USTANIČKA – LEŠTANE: Jutros u 8 časova startovala nova linija javnog gradskog...

USTANIČKA – LEŠTANE: Jutros u 8 časova startovala nova linija javnog gradskog prevoza broj 311

0
2563
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Nova linija javnog gradskog prevoza broj 311, prevoziće putnike od Ustaničke do naselja Ravan u Leštanima.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović, predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović i Zoran Kostić zamenik predsednika SO Grocka, prisustvovali su danas puštanju u saobraćaj nove linije javnog gradskog prevoza broj 311, koja će putnike prevoziti od Ustaničke do naselja Ravan u Leštanima.

– Komunikacijom sa građanima pokušavamo da rešavamo jedan po jedan problem građana, nećemo se zaustaviti dok ne rešimo sve njihove probleme, jer ne postoje građani prvog i drugog reda. Nadam se da će našim radom i pristupom svi sugrađani moći da se osećaju kao Beograđani – rekao je Dragomir Petronijević.

Dušan Rafailović, sekretar za saobraćaj, izrazio je zadovoljstvo što se nakon 25 godina rešavaju problemi i to na inicijativu predsednika opštine Grocka i Mesnog odbora SNS Leštane.

– Imamo puno posla i zadataka. Problemima pristupamo sistemski i ne možemo ih sve rešiti u jednoj godini. Sledeće godine nas čeka izgradnja novih terminusa, pregrupisavanje linija javnog gradskog prevoza, tako da zajedno sa Direkcijom za javni prevoz ozbiljno radimo na tome. Tehnički preduslovi moraju da se stvore da bi neka linija profunkcionisala, nekada moramo da izmestimo semafor, stubove, kontaktne mreže i drugo. Zahvaljujući angažovanju svih, uspeli smo nakon mnogo godina da pustimo u saobraćaj ovu liniju – rekao je Rafailović.

Predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović izrazio je zadovoljstvo zbog uvođenja u saobraćaj ove linije i naglasio da moraju da se rešavaju i problemi prevoza koji su poslednjih godina stvarali određene probleme.

– Zajedno sa Sekretarijatom za saobraćaj i članovima Gradskog veća našli smo rešenja za neke probleme, tako da naši sugrađani mogu sledeće godine očekivati uvođenje još novih linija. Ono što je posebno važno za stanovnike Leštana i naselja Ravan jeste da više neće morati kilometrima da pešače do stanice – istakao je Dilberović.

Novom linijom u javni prevoz se uvodi deo naselja Leštane, duž ulica Save Kovačevića, Malopoljske i Ravan. Stanovnici Leštana koji žive u zoni ovih ulica do sada su do najbližih stajališta linije 306 bili udaljeni i do kilometar i po, a sada im na ovaj način javni prevoz umnogome postaje dostupniji. Takođe, nova linija čini sastavni deo Studije mreže linija javnog gradskog prevoza, koju je za potrebe Direkcije za javni prevoz izradio Sabraćajni fakultet u Beogradu.

Trasa nove linija 311 je: Ustanička – Živka Davidovića – Ustanička – Bulevar kralja Aleksandra – Smederevski put – Save Kovačevića – Malopoljska – Ravan – Leštane (Ravan). Na ovoj liniji radnim danima radiće tri vozila sa intervalom sleđenja od 21 minut odnosno vikendom dva vozila sa intervalom sleđenja od 32 minuta.

Izvor i foto STUDIO B   VIDEO

 

IMG_9183 IMG_8920 IMG_8958 IMG_8976 IMG_9001 IMG_9107 IMG_9122 IMG_9175 FOTO:grocka.rs

SHARE.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR