(ФОТО) ГРОЦКА: Мали и Стефановић обишли радове на реконструкцији улице Булевар ослобођења

0
2329
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Градоначелник Београда Синиша Мали и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишли су данас радове на реконструкцији Булевара ослобођења са инфраструктуром у општини Гроцка.

Градоначелник је рекао да је та улица била запостављена 30 година, калдрма је била руинирана и није била безбедна за саобраћај.

– Сада се ради потпуна реконструкција, мењају се канализационе цеви, биће уграђена нова коцка, нова паркинг места, расвета, а улица ће добити и дрворед. То ће бити нова и лепа слика Гроцке коју ћемо имати до априла, када ће радови бити завршени – истакао је Синиша Мали.

Он је навео да се у тој општи реконструише основна школа у Дражњу, Дом здравља у Бегаљици, да ће ове године почети уређивање библиотеке, постављаће се дечји мобилијар, „све оно што грађани желе”.

– На овај начин показујемо да не правимо разлику између приградских и општина у центру града. Ове године ће почети реконструкција Каленић пијаце, Трга Славија и Трга републике, али ћемо радити и оно што је важно за грађане Гроцке, Барајева, Младеновца, Обреновца, јер су сви грађани једнаки и исви имају иста права – нагласио је Синиша Мали и подсетио да је у Београду прошле године започет велики пројекат обнове канализационе и водоводне мреже у престоници.

Према његовим речима, у следећих осам година сваки грађанин у Београду ће имати прикључак на водоводну и канализациону мрежу. Тренутно, додао је градоначелник, мењамо азбестне водоводне цеви у Лештанима, а од марта ћемо их мењати и у Винчи.

– За нас је веома важно и асфалтирање до сваке куће и зграде, што је претходна градска власт занемарила. Прошле године смо у Гроцкој асфалтирали 15 километара улица, а ове године ћемо асфалтирати 20 одсто више. То радимо заједно са општинском управом, ми издвајамо новац, а они раде и слушају грађане – казао је Мали и захвалио министру Стефановићу на посвећености МУП-а јер је Београд у последње две године сигурнији и безбеднији град, а сарадња Града и тог министарства никада није била боља.

Говорећи о изменама Закона о Комуналној полицији, градоначелник је рекао да ће бити већи број комуналних полицајаца на улицама, те да ће радити заједно са регуларним полицајцима.

Министар унутрашњих послова Небијша Стефановић је изразио задовољство оним што је видео у Гроцкој, као и оним што раде градска и општинска власт.

– Пред њима је тежак задатак да надокнаде све оно што није било урађено претходних година. Није лако у наредним годинама изградити комплетну канализациону и водоводну мрежу у целом граду, асфалтирати до сваке куће, али резултати су ту и то нису празне приче – нагласио је Стефановић и додао да је у Гроцкој у претходних годину дана криминалитет смањен за пет одсто, као и да је повећан број расветљених кривичних дела.

Он је подсетио да је недавно у Лештанима отворена полицијска испостава, те да је веома интезивирина сарадња са грађанима у смислу да се чује шта су њихове потребе.

Догађају су присуствовали и секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Светозар Веселиновић, диреторка Завода за заштиту споменика културе града Београда Нела Мићовић, председник општине Гроцка Стефан Дилберовић, директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић и Драгољуб Симоновић.

beograd.rs

ФОТОГРАФИЈЕ

ВИДЕО

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR