I dame plivaju za časni krst, dve u Grockoj, jedna na Adi Ciganliji

0
1468
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Tri mlade žene ove godine na Bogojavljenje pridružiće se muškarcima i ravnopravno s njima u hladnoj vodi krenuti u trku za časni krst.

734863_575987975763258_616454786_n
Aleksandra Santrač Stojanović plivala 2013 i 2014 na Bogojavljenje u Grockoj
1614394_1015933845102000_5271644450026139064_o
Mila Dajović plivala na Bogojavljenje u Grockoj 2015

 

Za Mirjanu Veselinović trka ima simboliku broja 33

Foto: S. Milojević / RAS SrbijaZa Mirjanu Veselinović trka ima simboliku broja 33

Mirjana Veselinović (33) i Jovana Grković (22) skupile su hrabrost i 19. januara biće deo ekipe koja će u Grockoj skočiti u ledenu vodu i krenuti u trku za Časni krst.

 Kako kažu, oduvek im je bila želja da budu deo ovog događaja, ali im se tek ove godine ukazala prilika da se pridruže grupi muškaraca u plivanju za bogojavljenski krst.

– Ove godine u martu punim 33 godine, pa sam odlučila da simboliku upotpunim plivanjem za bogojavljenski krst. Majka sam dvoje dece od sedam i četiri godine, te bih volela da po ugledu na mene i oni jednog dana budu deo ovog svetog događaja – priča nam Mirjana, ističići da joj je velika čast što će biti jedna od dve žene koje će u Grockoj plivati za časni krst.

Mirjana kaže da će imati veliku podršku supruga.

– On i deca biće najvatreniji i najglasniji navijači – ponosna je ova Gročanka.

Jovana Grkovic

Foto: M. Milanković / RAS SrbijaJovana Grkovic

Jovana Grković (22) kaže da joj nije teško da čak iz Borče dođe na Dunav u Grocku i da po prvi put pliva za časni krst.

– Oduvek sam s prijateljima dolazila na Dunav da ispratim ovaj događaj. Kada sam prošle godine videla devojku da se takmiči, odlučila sam da se i ja okušam u tome. Svesna sam toga da neću pobediti, ali želim da vidim mogu li izdržati da plivam u hladnoj vodi. Proveravam sebe i svoje sposobnosti – kaže nam mlada Jovana koja je po profesiji kuvar.

Natasa Teodorović

Foto: V. Lalić / RAS SrbijaNatasa Teodorović

I Ada Ciganlija ima svoju heroinu. Nataša Teodorović je već dve godine za redom u trci za časni krst.

Kako priča, ova trka pored toga što za nju ima veliku duhovnu vrednost posebna je jer će je posvetiti svojim dvema ćerkama.

– Prošle godine ćerke Tatjana (12) i Tara (9) navijale su za mene na tribinama. Ne znam hoće li to moći i ove godine, ali znam da će barem u mislima biti uz mene – kaže Nataša koja se nada će njene devojčice krenuti stopama majke i nastaviti tradiciju koju je započela.

Gde se pliva

Pored Grocke i Ade Ciganlije, za časni krst plivaće se 19. januara kod Nebojšine kule, u Zemunu, Obrenovcu i Surčinu. Zaintere­sovani mogu da se prijave u opštinama za učešće u ovom događaju.

Izvor:blic.rs

 

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR