JKP „Parking servis““: Od ponedeljka plaćanje parkiranja po minutu

0
1177
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Nova usluga JKP „Parking servis“ start-stop sistem, koji korisnicima omogućava da plate parkiranje za tačno onoliko minuta koliko su bili parkirani, počeće da funkcioniše 1. februara.

Gradski menadžer Goran Vesić je prilikom posete Korisničkom servisu tog gradskog preduzeća u Mileševskoj ulici istakao da se uvođenjem nove usluge izlazi u susret građanima, kako ne bi morali da za manju minutažu parkiranja plate pun sat, kao što je to do sada bio slučaj.

– Do sada je plaćanje parkiranja bilo samo na sat vremena i bez obzira na to da li ostajete minut ili 50 minuta plaćalo se sat vremena. Od 1. februara ćete preko nove aplikacije moći da pošaljete poruku „stop“ i da tog trenutka zaustavite svoj račun i platite oniliko koliko minuta koliko ste bili parkirani. To znači ako je 56 dinara u prvoj zoni i ako ostanete pola sata, to će vas koštati 28 dinara, ako ostanete deset minuta, parkiranje će vas koštati nešto manje od deset dinara – objasnio je Vesić i dodao da je Beograd do sada bio jedan od malobrojnih gradova u Evropi gde je moguće platiti parking sms porukom.

Vesić je izrazio očekivanje da će garaža na Obilićevom vencu u toku ove godine biti proširena za novih 220 mesta.

– Kreće izgradnja garaže na Studentskom trgu i u centru grada oko nove pešačke zone. U narednim godinama će biti izgrađene još dve garaže, jedna pored Brankovog mosta, koja će pokrivati Kosančićev venac, a druga ispod Trga republike. Tako ćemo imati četiri nove garaže u samom centru grada, što će omogućiti da se smanji broj nedostajućih parking mesta. U centru grada nedostaje oko 5.000 parking mesta, a samo garažama na Studentskom trgu i Obilićevom vencu taj broj će se smanjiti za skoro 1.000 – naglasio je gradski menadžer i dodao da preduzeće „Parking servis“ stalno donosi novitete za svoje korisnike, kao i da je to preduzeće za primer.

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković naveo je da će korisnici od ponedeljka preko sajta tog preduzeća, kao i u korisničkim servisima, moći da se informišu o novoj usluzi.

– Ukoliko građani imaju neka prethodna dugovanja, obaveza je da ih izmire kako bi mogli da potpišu ugovor i koriste ovu aplikaciju. To mogu učiniti u našim korisničkim servisima i tada se dobija lozinka i edukacija o načinu korišćenja aplikacije. U prethodnom periodu smo imali dosta zamerki građana da parking koriste desetak ili petanest minuta, a da moraju da plate pun sat, tako da je to razlog što smo uveli ovaj sistem – istakao je Čupković.

On je najavio da će sredinom godine korisnici koji u zoni imaju povlašćenu pretplatnu kartu i sve u vezi sa tim moći da završe preko interneta, kao i to da će novi korisnički servis biti otvoren i u centru grada.

Izvor : Studio B

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR