KOALICIJA: DSS i Dveri potpisuju sporazum o zajedničkom izlasku na izbore

0
NextWEB hosting

 

BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije (DSS) i pokret Dveri potpisaće u utorak, 12. januara, koalicioni sporazum o zajedničkom izlasku na izbore na svim nivoima, najavila je danas predsednica DSS-a Sanda Rašković-Ivić.
  •  Ona je navela i da sporazum podrazumeva poštovanje već utvrdjenih načela politike DSS-a i Dveri, a to su neulazak Srbije u EU i Nato, protivljenje briselskom sporazumu i zalaganje za očuvanje Kosova u Srbiji.

Ona je kao bitan deo politike koalicije DSS-a i pokreta Dveri istakla i oslanjanje na Rusiju u ekonomskom i političkom smislu.

“Mi u ovom sporazumu pozivamo sve one koji žele da nam se pridruže da to i učine, s tim što treba da imamo podudarnosti oko ovih političkih pogleda”, kazala je predsednica DSS-a.

On je navela da će na lokalnom nivou odborima biti otvorene mogućnosti da sami prave postizborne dogovore sa onima za koje smatraju da će najbolje raditi u interesu njihovog grada ili opštine.

“Tu nema neke velike priče. To su komunalne teme i one nemaju velikih dodirnih tačaka sa takozvanom visokom politikom”, kazala je Rašković-Ivić.

Ipak, kriterijumi će biti drugačiji ukoliko bude republičkih izbora.

“Što se tiče republičkih izbora, ako ih bude, vrlo bi bilo teško da udjemo u vlast sa bilo kim ko je spreman da zarad ulaska u EU uništi Srbiju, pretvori je u koloniju i teritorijalno i ekonomski devastira”, zaključila je Rašković-Ivić.

Izvor: Kurir.rs

foto:kurir.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

2 + 1 =