Одржан састанак поводом наставка радова на изградњи водоводне мреже у Ритопеку

0
2236
NextWEB hosting
NextWEB hosting

На захтев, који је градска општина Гроцка, упутила јавном предузећу “Дирекција  за грађевинско земљиште и изградњу Београда“  и јавном комуналном предузећу  „Београдски водовод и канализација“, данас је у згради општине одржан састанак поводом наставка радова на изградњи водоводне мреже у Ритопеку.

Састанку су присуствовали председник градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, Зоран Радивојевић, директор сектора за развој и пројектовање, у оквиру ЈКП“Београдски водовод и канализација“,  Драган Веснић и Горица Терзић Родић , из сектора за програм и припрему , у оквиру Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу ,  Биљана Губеринић ,начелник одељење за грађевинско-урбанистичке и комунално-стамбене послове градске општине Гроцка, Ружа Мркић, директорка Дирекције за изградњу Гроцка, одборник Скупштине општине Гроцка Зоран Танасијевић из Ритопека и још два представника  грађана из овог насеља .

Председник градске општине Гроцка Стефан Дилберовић истакао је да је незадовољство грађана Ритопека оправдано , али да ће се радови на изградњи водоводне мреже наставити . Представници јавних предузећа током састанака упознали су присутне са начином на који ће се приступити даљем решавању овог проблема.

Наиме, Дирекција  за грађевинско земљиште и изградњу у свом плану пословања за ову годину определила 25 милиона динара  за израду пројекта парцелације, резервоара 1 и 2 и прекидне коморе. За следећу годину определиће средства у износу од 100 милиона динара, а у 2018. години у износу од 120 милиона динара што обухвата цео систем, али што не значи да неће  доћи до ребаланса у колико то радови буду захтевали.

Међутим, оно што је тренутно највећи проблем јесто то што План генералне регулације још увек није усвојен, али ће бити на јавном увиду у марту ове године и након усвајања плана наставиће се радови на изградњи водоводне мреже у Ритопеку.

Данас је договорен још један састанак, који ће се одржати у четвратк 18. фебруара, у  служби за имовинске-правне послове у згради Дирекције  за грађевинско земљиште и изградњу Београда , којим ће преседавати председник градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, а присуствоваће и представници Ритопека, будући да постоји велики проблем имовинско-правне природе.

grocka.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR