КУД „Болеч“: Синоћ одржано донаторско вече (ФОТО)

0
2243
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Културно – уметничко друштво „Болеч“ организовало је синоћ донаторско вече поводом акције сакупљања средстава за трошкове одласка у Чикаго како би тамо одржали серију концерата и представили српски фолклор и традицију и на овом континенту.

Културно – уметничко друштво „Болеч“ постоји и ради већ 60 година. Током свих тих година, кроз друштво је прошло више хиљада чланова и одржано је преко 2000 концерата у земљи, али и у иностранству. Њихови играчи и музичари представили су нашу земљу и општину на бројним интернационалним фестивалима у Француској, Италији, Бугарској, Турској, Шпанији, Португалу, Алжиру… Добитници су великог броја награда за квалитет Друштва, као и многа признања за остварен резултате у неговању српске фолклорне традиције.

Још једно признање стигло је и ове године, године у којој славе 60 година постојања. Признање је у виду позивног писма за гостовање у Сједињеним Америчким Државама, где би заједно са пријатељским друштвом из Чикага одиграли серију концерата и представили српски фолклор и традицију и на овом континенту. Српко друштво Соко, при Саборном Храму Светог Васкрсења Христовог у Чикагу обезбедило им је смештај и храну за време боравка у САД-у, док су трошкови авионског превоза препуштени КУД-у.

Донаторској вечери присуствовао је председник градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, председник скупштине Спасоје Живановић и господин Драгољуб Симоновић као и многобројни привредници са територије општине Гроцка који су изашли у сусрет и донацијама помогли да Културно – уметничко друштво „Болеч“ сакупи више од половине потребних средстава за пут. Овом приликом КУД „Болеч“ организовало је кратак програм где је још једном показало зашто и има толико признања за свој рад. Гост ове вечери био је и уметник Биг Лале.

Фотографије ОВДЕ

DSC8277-702x336

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR