29. фебруар 2016 – Дан више за одбојку

0
1894
NextWEB hosting
NextWEB hosting

„Дан више за одбојку“ представља континуитет програмских акција на популаризацији, омасовљењу и социјалној димензији одбојке као игре Одбојкашког савеза Србије, уз подршку Компаније “ Vip mobile”, генералног спонзора ОСС.

„Дан више за одбојку“ је једниствени догађај који се заснива на чињеници да је 2016. година – преступна година, а који додатно иницира актере, учеснике и садржеје којима се тежи да одбојка као спорт добије ширу подршку у друштвено – социјалним, медијском и спортском окружењу.

Јединственост и оригиналност „Дана више за одбојку“ већ је промовисана званичним календаром ОСС за 2016. годину, а препозната је и подржана као још један ЦЕВ “Евент”, од када је Александар Боричић изабран за председника Европске одбојкашке конфедерације.

Већ сада се зна да ће се 29. фебруара 2016. године – дану више у календарској години, у свим градовима у Србији играти одбојка, али ће се тог дана „сервирати и смечовати“ широм Европе.

До сада је за учествовање у манифестацији пријављено 94 места (општине или града) међу којим је и општина Гроцка. Ова међународна манифестација почеће у исто време у свих 55 пријављених држава широм Европе тачно у 12 часова. Утакмице се играју на један сет, а победник је она екипа која прва освоји 29 поена.

Акција је званично представљена 26. јануара у Београду .Да је одбојка најмасовнији школски спорт у Србији је потврђено још једном на конференцији за медије од стране: Министарства за омладину и спорт, Спортског савеза Србије и Савеза за школски спорт Србије кпји подржавају акцију ОСС.

Организатори поручују да је циљ високо постављен, а да су позвани сви!

Програм дешавања

Датум: 29. фебруар 2016.године у 12.00h

Место дешавања:
1. Спортске сале – школске
2. Тргови (зависно од времена)
3. Дворане за тренинг и утакмице – аматерских и професионалних клубова

Пропозиције:
1. Игра се један сет и победник је онај који освоји 29 поена.
2. Састав екипа је по избору пријављених. Клубови, школе одбојке, мешовите екипе дечаци и девојчице,
дечаци против дечака, девојчице против девојчица…
3. Обавезно је да сваки меч има судију и семафор

Сатница:
12.00h Најава – песма уз кореографију
12.15h Званичан почетак утакмице
12.30-12.45h Видео-фото документација
13.00h Изјаве за новинаре
13.45h Званичне објаве броја учесника
15.00h Објава резултата – медији национални и локални

grocka.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR