Besplatni programi za zimski raspust i u „Majdanu”

0
NextWEB hosting

Dečji kulturni centar „Majdan” i ovog zimskog raspusta za decu i mlade organizuje raznovrsne besplatne programe iz oblasti umetnosti, sporta i edukacije. Osnovci i srednjoškolci od 3. do 16. februara mogu da učestvuju u besplatnim interaktivnim programima na temu arhitekture, kostima, srpskog tradicionalnog instrumenta, kao i u radionicama elektronike, robotike i programiranja, a za sve one kojima je potrebna rekreacija organizovani su besplatni časovi košarke i aikida.

Zimska škola arhitekture je šestodnevni ciklus radionica namenjen starijim osnovcima i ima za cilj da upozna decu sa načinom gradnje u planini – kako se to radilo nekad, a kako se radi danas. Svaki polaznik će dobiti sopstveni set drvenih elemenata od kojih će moći da gradi modernu planinsku kuću, savlađujući pritom nove zanatske i maketarske veštine. Program realizuje Udruženje „Proces” od 7. do 12. februara.

Udruženje „Bugamanja” provešće osnovce kroz istoriju kostima i mode u programu pod nazivom „Upoznaj moje haljine”. Radionice u kojima će se praviti haljine i kostimi od recikliranog materijala trajaće od 3. do 9. februara. Zimski zvuci srpskih instrumenata je program za sve one koji žele da saznaju nešto više o srpskim narodnim instrumentima, sa akcentom na redak, ali danas veoma popularan narodni instrument, kaval. Radionica je namenjena školskom uzrastu od 12 do 19 godina, a realizuje ga Udruženje „Interkult” od 6. do 11. februara.
U „Maloj školi elektronike” od 11. do 14. februara osnovci i srednjoškolci, koje interesuje nauka, steći će nova znanja i prijatelje i dobro se zabaviti praveći robote, kreirajući 3D likove ili programirajući uz slavne junake iz igrica i filmova.

Mlađi školski uzrast može da se rekreira na besplatnim časovima košarke, dok su svi uzrasti pozvani na aikido u Aikido klub „Košava”.
Budući da je broj mesta ograničan, potrebno je prijaviti se na željeni program na mejl:propeler@dkcmajdan.org.rs.

Izvor: beograd.rs

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

eight + 4 =