DRAŽANJ: Pri kraju renoviranje, škola niče iz pepela

0
2021
Završetak radova na školi
Završetak radova na školi "Mića Stojković" Foto P. Milošević
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Pri kraju renoviranje OŠ „Mića Stojković“ u Dražnju, koja je izgorela marta 2014. godine. Neizvesno da li će se đaci vratiti u klupe u aprilu ili tek 1. septembra- pišu Večernje novosti.

OSNOVNA škola „Mića Stojković“ u Dražnju, izgorela u martu 2014. godine, uveliko se renovira, pa će svoja vrata konačno otvoriti za đake i predškolce ove godine. Istina, još je nepoznato da li će prvo zvonce zazvoniti već u aprilu ili će se čekati 1. septembar i nova školska godina.

Radnici, koji na gradilištu provode od osam ujutru do pet sati po podne, u petaksu postavljali zaštite za radijatore i ravnajuće podove. Njih petnaestak je bilo „strateški“ raspoređeno okolo i u zgradi. Svako je obavljao svoju „funkciju“.

Unutar „sveže“ škole mirišu zidovi i gelenderi, ali i „košuljice“ podova. Radnici se trude da ih što pre osuše. Protiv vlažnosti se bore uz pomoć toplih radijatora, kalorifera, ali i takozvanog topa.

– Podovi moraju da se suše sigurno još mesec dana – uveren je jedan od iskusnih radnika. – Imamo još i fasadu da završimo.

„Utroba“ bledožute zgrade blešti od belih tonova, a u njoj se nalaze prostorija za vrtić i po dve učionice u prizemlju i na spratu. Ova osmoletka „zakitila“ se i novom opremom – razglasima u učionicama ispod kojih će se na zid zakačiti školske table, ali i alarmima koji upozoravaju na opasnost od požara.

Đaci su dobili i nova zvonca, a kada će se prvi put oglasiti još nije zvanično saopšteno.

ISTEKAO I PRODUŽENI ROK

HLADNOĆA i kiša usporile su majstorske ruke, pa je grad dozvolio da se renoviranje OŠ „Mića Stojković“ u Dražnju, koje je trebalo da se završi do 13. januara ove godine, produži.

Izvođač „Sloga konstrukcije“ započete radove na obnovi 26. oktobra prošle godine, nije uspeo da okonča ni u „produžecima“, jer je poslednji dan bio – 19. februar.

ĐACI U UMČARIMA

ĐACI iz Dražnja, od prvog do četvrtog razreda, skoro dve godine su prinuđeni da svakoga dana putuju do osmoletke u Umčare. Nekada su za nekoliko minuta hoda stizali na časove, sada im treba 15-20 minuta autobusom.

Izvor i foto:novosti.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR